29.6.2014

Toblachissa

Nämä näkymät näpättiin junasta. Ei kuitenkaan Ikaalisissa VR:n kyydissä.

Innsbruck jäi taakse lauantaiaamuna. Nousimme junaan kohti Etelä-Tirolia ja Italiaa. Junan kaukainen päätepiste oli Venetsia, mutta me nousimme kyydistä jo tunnin köröttelyn jälkeen Franzenfestessä (Fortezza). Koska tämä Italian alue on saksankielinen, on täällä paikannimet molemmilla kielillä. Käytämme blogissamme saksankielisiä nimiä. Täällä puhutaan saksaa, italiaa ja ladinin kieltä ja me pärjäämme englannilla ja rallisaksalla.

 Matkalla maitokauppaan

Franzenfeste on pieni asema, josta lähtee oma junareitti Pustertalin laaksoon. Reilun tunnin tuossa erityisen siistissä ja tilavassa junassa köröteltyämme saavuimme kohteeseemme Toblachiin. Majoituspaikkamme Appartements Rienznerin isäntä oli meitä vastassa autollaan. Kaikki kinttuvoimat jäivät siis vielä reserviin.

Toblach-Dobbiaco. Tämän päivän patikasta ei jäänyt juuri jälkipolville kerrottavaa.

Sunnuntaina oli aika ensimmäiselle patikalle. Pyhälle oli luvattu huonoa säätä, joten valitsimme  kevyen reitin, jotta emme kävele jalkojamme puhki heti ensimmäisenä päivänä turhaan. Kävelimme Haunold-vuoren rinteillä Pusterlaakson suuntaisesti kohti Innicheniä, jossa asustelimme kuukauden kesällä 2011.

Innichenissä  asuimme vuonna 2011
 
Haunoldhüttellä. Ei tarvinnut kahdesti käskeä.
Kevyelle patikalle kertyi mittaa 16km ja korkeusmetrejä tänään vain vajaat 600 metriä. Sää oli aamupäivän oikeastaan luvattua parempi vaikka utua oli ilmassa. Luvattu sade saapui keskipävän jälkeen, kun olimme jo laskeutumassa Innicheniin lounaspaikaltamme Haunoldhütteltä. Meillä on erinomaiset sadevarusteet ja tänäänkin ne pysyivät kuivana repuissa lähes loppuun saakka. Eihän niitä kannata päälle laittaa silloin, kun alkaa sataa vaan vasta sitten, kun on satanut jo tunnin.

 Laiskuuden huippu. Pukee sadevaatteet repusta päälleen,
 kun on satanut jo tunnin.

Iltapäivällä palauttelimme Toblachin sunnuntairuuhkassa

 Todella monet ovat pyytäneet meiltä Toblachin kirkon valokuvaa.
 Bitte schön!

Täällä on high season, mutta olimme onnekkaita ja
 onnistuimme löytämään erittäin edullisen majoituspaikan!

Tästä se lähtee. Tulevina päivinä lisäämme kierroksia, jos/kun/ ja toivottavasti sää paranee. Silloin suunnataan korkeammalle ja paremmille näköaloille. Päivät patikoidaan ja illat seurataan mm-futista. Ylen erinomainen kisastudio Pasilasta on vaan vaihtunut Saksan tv:n vastaavaan Rio de Janeirosta. K:n unelmaelämää ja Janellekin osittain...

Kunniamaininta Ylen kisastudiolle, mutta saksalainen laittaa puitteissa paremmaksi.
 Livestudio Rio de Janeirossa.

 Toblachissa on kuitenkin se paras kisastudio!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kisastudio ja makee jalkapalli! Kuvista en viitsi sanoa mitään, jotenkin ovat flataasia, tulee mieleen täältä "murronoikoonen!!! Kaipasin ruokakuvia. T. päiviä laskeva Leena

Jaaskarit kirjoitti...

Tältä päivältä tulee sitten Alppien suorasuihkutuskuvia :)