19.5.2010

Muuttokuorma tuli perille

Bloggausharjoitukset etenevät. Nyt on jo loikattu toiselta blogialustalta kokeeksi tänne ja vanhat kirjoitukset kuvineen kopioitu tähän. Vanhin bloggaus on huhtikuun alkupuolelta ja harvakseltaanhan niitä on vielä tippunut.

Kollegan kanssa tuli eilen juttua tulevasta kesän reissustamme. Tuleva seitsemän viikon pituinen oleskelu alppimaisemissa herätti hänessä kysymyksen: "Mitä te aiotte tehdä siellä?" Rivien välistä luin myös ihmettelyn: "Kuinka siellä saa aikansa kulumaan?" Taisin hämmentyneenä todeta että pitäähän se aika jotenkin kuluttaa kotonakin.


Oletuksena hänellä kuitenkin oli, että varmaankin matkustelisimme esim. Pohjois-Italiassa ja tutustuisimme samalla esim Veronaan tai Venetsiaan. Sekin kuulostaa houkuttelevalta, mutta julkisilla on kulkuneuvoilla hieman työläämpää. Kun selostin aikovamme pääasiassa tehdä päivävaelluksia sekä elää "mökkielämää" lueskelun, pyöräilyn, lenkkeilyn ja huushollin pitämisen merkeissä, tulin ajatelleeksi että sehän ei oikeastaan kuulosta erityisen raflaavalta, mutta näin tylsää se taitaa olla normaalielämämmekin. Hohto tähän kaikkeen tulee puitteista. Asuntomme on laaksossa, jota kehystää upeat vuoret. Tirolilaiset kylät ovat upeita. Kukat, siisteys, ystävälliset ihmiset ja rento meininki miellyttävät meitä. Ulkoiluhenkiset turistit ovat konstailemattomia eivätkä tärkeile. Paikallinen pukeutumiskoodi sopii meille Kemin kansallispuvussa (verkkarit tms) kulkijoille mainiosti.



Näin nättiä oli Mayrhofenissa viime kesänä vaikka satoikin

Kesä näyttää kuinka pitkäksi aikamme käy. Pohjois-Italian suurista kaupungeista lähimpänä sijaitsee Bolzano, joka on vain 35 km:n päässä. Siellä on muuten museossa näytillä Tirolin Alpeilta löytynyt jäämies Ötzi, joka kyllä pitäisi käydä katsastamassa. Muita "pitempiä" ekskursioita saattaa olla visiitti Meranoon, joka on kuulemma kaunis kaupunki.


K:lla on työpäivät aika vähissä. Tällä hetkellä vuoroja on vielä kuusi ennen kolmen kuukauden vapaan alkamista. Minulla härdelli kestää vielä reilu pari viikkoa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kokeillaan kommenttia!

Anonyymi kirjoitti...

Tämäkin on kokeilu. Valitaan kommentti nimellä "nimetön". Silloin on syytä laittaa kommenttiin vielä keneltä terveiset olivat.
t. Jane