18.5.2010

Termari kuumentaa tunteet

Kuukauden päästä matka alkaa! Valmisteluihin alkaa tulla jo konkretiaa. Partiovarusteen retkipäiviltä ostimme veden- ja tuulenpitävät hanskat. Viime kesänäkin niillä olisi ollut käyttöä sateisina ja sumuisina hetkinä. (Joita muuten riitti lähes joka päivälle) Kahden kilometrin korkeudessa kun ei viiman kera ole mielellään avokäsin saatikka märissä hanskoissa.

Ajateltiin, että kesällä vois olla joskus kiva ottaa vaellukselle tai pyöräreissulle mukaan keittoa tai muuta ruokatermoksessa kulkevaa evästä. Ei tarvis niitä iänikuisia sämpylöitä koko kesää jältätä. Alkoi viime kesänäkin jo leukalihakset kasvaa, kun joka päivä eväänä oli SÄMPYLÄÄ. Pieni vaara on, että tulevan pitkän vaelluskesän jälkeen alan olla schwartsgeneggerleukainen. Eikä almilla syöminen aina ole mahdollista tai taloudellistakaan noin pitkällä reissulla. No, anyway. Tein nettiselvitystä ja löysin muutamia sopivia ruokatermosvaihtoehtoja. Hintahaitari on valtava, ja useimmat olisi saatavilla ainoastaan netistä. Tavallisessa kaupassa meidän seudulla on tarjolla Airamin 1 litran termos n. 25€ ja sitten Retki-termos 0,75L 13,90€. Jälkimmäinen näkyi olevan jonkun testin voittaja, joten sellainen käytiin hakemassa seudun suurimmasta ostoskeskuksesta Myllystä.

Lauantai-iltapäivän viimeisenäkin ostostuntina meno oli Myllyssä infernaalinen. Tungosta, karkailevia ja törmäileviä lapsia, kiljumista, autontuunaustapahtuman palkintojenjakoa, juontajan kovaäänisjorinaa, kauppakeskuskuulutuksia, ryhmissä röntsääviä varhaisnuoria lippiksissään ja puoli persettä alkkareita näytillä, (vittu oli suussa, mutta sylki ei kauaa kerinnyt olemaan ennen ulostuloa). Kokemus sinänsä. Selvisimme hengissä turvautuen vahvoihin henkisiin ominaisuuksiimme ja joogin kykyihimme erottua tilasta ja materiasta. Myöskin analyyttinen asennoituminen auttoi: kuinkas monenlaisia itkuja sitä oikeastaan lapsella voi ollakaan? Etupäässä turhautumis-, väsymis-, nälkä- ja mähaluunheti-itkut olivat varmaankin yleisempiä kyseisessä paikassa. Kamppailimme donitsinjonottajien ja tarjoussukkien massan läpi ulko-ovelle ja pelastuimme parkkialueelle, jossa lempeä toukokuinen sade leikkisästi vihmoi naamalle ja riehakas tuulonen pörrötti K:n hiuksia. Paluumatkalla piti vielä tarkistaa, ettei se tulomatkalla välähtänyt poliisin ajonopeusvalvontalaite osunut meidän autoon. Ei se varmaan meille välähtänyt vaan meidän edellä ajaville...

Kotona osoittautui, että ruokatermos vuosi. Ei tosin kylmällä nesteellä täytettynä, mutta peijakas vieköön kuuma täyte alkoi hetkisen kuluttua tihkua korkin välistä, kun pulloa vähän käänteli. Pitäähän sitä hieman simuloida niitä olosuhteita, mitä termari joutuu repussa hölskyessään kestämään. Eipä muuta kuin vaihtamaan pulloa. Varsin helposti sujui pullon vaihtaminen Myllyn palvelutiskin kautta. Toivottiin, ettei Retki-firman työpajalla olisi ollut useampaa maanantaita viikkoa kohti. Oli niillä. Toinenkin vuosi. Tänään haettiin rahat takaisin. Ehkäpä otamme keittotermariksi yhden vähällä käytöllä olleen 0,6-litraisen kahvitermoksen, joka on venynyt suht. vähällä käytöllä kaapissa. Sieltä on filepihvejä vähän huono onkia, mutta nestepitoiseen retkimuonan kuljetukseen soveltunee. Ei muuten ainakaan vuoda!

2 kommenttia:

Sami kirjoitti...

Jannu tuntuu viihtyvän siellä vuoristossa. Muista nyt välillä katsoa jalkapalloakin, vaikka ainakin tähän asti taso on ollut melkoista scheissea(suom.paskaa). Pidä lippu korkeella ja hyvää lomaa.
P.S muistahan tarkkailla sopivia bundeskauden avaus päiviä.

Jaaskarit kirjoitti...

Kiva kun olet löytänyt sivulle! Muistan kyllä B-liigan ja kohta ohjelma julkaistaan. Palataan sitten asiaan!