29.6.2016

Rifugio Lagazuoi (2752m), Dolomiitit kauneimmillaan!

 Aurinkoinen tiistai Alta Badiassa

Aktiivipatikoitsijan loma on oikeastaan aika tarkkaa hommaa. Jo ennen matkaa olemme päättäneet kohteet, joissa ainakin on käytävä ja nämä pakolliset kohteet pyritään sitten sovittamaan säiden puolesta parhaimmille päiville.

 Rifugio Scotoni oli ensimmäinen kohde. Hieno paikka, vaikka nousu tietä pitkin 
hüttelle oli karu. Onneksi kuitenkin lyhyt.

 Tuon jälkeen oli lisää reisijumppaa tarjolla ja
 "persiillä sai puristaa" mukavammassa mäessä

 Capanna Alpina alhaalla

Lago Lagazuoi. Iltapäivällä joku patikoitsija oli jo uimassakin.


Siihen sitten lisänä seuraamme säätiedotuksia ja yritämme valita mahdollisimman kirkkaan päivän huippukohteille. Lisäksi pitää huomioida aiempien päivien fyysinen rasitus, koska emme käytä hissejä kuin poikkeustapauksissa, joten yhtälö on haastava. Välillä onnistuu hyvin ja välillä erinomaisesti. Vaihtelu virkistää.

 Tuo pieni rykelmä keskellä on Cinque Torri, joka on suosittu nähtävyys Dolomiiteilla.
 Ei oikein auennut meille, että miksi juuri se on muita kuuluisampi?No, tiistaina Alta Badiassa onnistui kympin arvoisesti. Olimme tutkineet etukäteen, että Rifugio Lagazuoi on käymisen arvoinen ja sieltä aukeaa panoraama upeille Dolomiiteille. Aukesihan sieltä tosiaankin, yhdet vaellushistoriamme parhaista. Wunderschön, sanoisi saksalainen.
 "Minä juon nyt kahvia"

Rifugio Lagazuoille pääsee myös hissillä

Ajoimme autolla Badian kylästä Capanna Alpina -majalle ja siitä patikoimme Lagazuoille. Siitä tuli aivan unelmapatikkareitti yhdellä miinuksella. Lyhyt alkupätkä Capanna Alpinalta on erittäin epämiellyttävää laskettelurinnettä tai jyrkkää tietä ja siitä pieni miinus. No, se murhe unohtui päivän mittaan, kun nousimme ensin Rifugio Scotonille ja siitä edelleen eteenpäin. Saimme nauttia Dolomiiteista kauneimmillaan.

 Marmolada

Harvinainen hetki ylhäällä, sillä samaan kuvaan
 ei ehtinyt yhtään italialaista tai japanilaista.


Rifugio Lagazuoille tulee hissi Passo Falzaregosta ja se tarkoittaa sitä, että väkeä on hüttellä ja sitä ympäröivillä vuorilla ihan tarpeeksi suomalaiseen makuun. Ei siinä mitään, kyllä sinne joukkoon mahtuu. Muutenkin tässä Alta Badian alueella tuntuu olevan runsaasti hissitarjontaa, joten kaikkien ei tarvitse patikoida ylös huippumaisemiin, jos ei halua. Edestakainen reitti Capanna Alpinalta Rifugio Lagazuoille oli noin
 15 km pituutta ja 1100 korkeuserometriä.

Olemme siis päässeet mukavasti patikkaloman alkuun. Jalat on kipeät, pieniä hiertymiä siellä täällä ja K on polttanut kaljun ja pohkeet. Ei siis mitään uutta. Aivan perhanan mukavaa ja mikä parasta, tätä herkkua on vielä edessä lähes neljä viikkoa!

Täällä menee mukavasti!

Olemme ladanneet You Tubeen videopätkän patikasta ja näet sen linkistä alla. Olemme vielä videokuvaajina aloittelijoita, mutta yritetään parantaa kuvaamista!
https://www.youtube.com/watch?v=j3bA-Fydt6I

4 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Kyllä on kaunista! Taas on napsittu postikorttikuva toisensa jälkeen :) Kuulostaa tuo patikkareitin valintaprosessi jokseenkin tutulta myös.

Onko ylhäällä viileää?

Jaaskarit kirjoitti...

Ei voi moittia maisemia. Säät on ollut vaihtelevat, normaalit alppikelit. Lämpötila on kyllä vaihdellut reilusti. Yhtenä aamuna oli vain 5 astetta tässä asunnon mittarissa, mutta muuten siinä 10-15 astetta aamuisin. Ylhäällä on ollut viileää tai vähän sitä kylmempää tuulen voimakkuudesta riippuen:)Sitten, kun on löytänyt tuulettoman paikan niin on ollut jo liian kuuma. Eli tuttua juttua täällä:)

Tiina kirjoitti...

Upeita maisemia ja täällä seurataan mielenkiinnolla teidän reissua, kun kuun lopussa tarttis itsekin päästä jokseenkin sinnepäin...Suunnitelmat on vielä ihan levällään ja aikaa reissun päällä liian vähän, mutta eiköhän me joku patikkareissu keretä vetäsemään...

Jaaskarit kirjoitti...

Tervetuloa näille nurkille, jos reissu tänne suuntautuu:)Alta Badiassa tai näissä lähilaaksoissa ei todellakaan ole valittamista maisemien puolesta. Eikö sitä aina ole reissuaikaa liian vähän;) Teiltähän se kyllä varmasti luonnistuu patikkareissun tekeminen täällä:)