25.6.2016

Radio Tirol soi jälleen!

 Juhannusaattona hymy oli herkässä Alta Badiassa

Perjantaiaamuna haimme vuokra-automme Innsbruckin lentokentältä ja ajelimme Brennerin solan kautta Italian puolelle kohti Dolomiitteja. Radio Tirol on varma valinta täällä, vaikka ymmärrämme ohjelmasta säätiedotukset ja kovalla voluumilla pauhaavan saksahumpan. Vajaan parin tunnin matka Alta Badian alueelle Gadertaliin taittui mukavasti aurinkoisessa säässä alppimaisemissa. Ei haitannut Brexit eikä mikään muukaan, hienoa olla täällä taas!


 Itävalta on uutisten mukaan rakentanut raja-aitaa Brennerin solaan Italian rajalle, jos pakolaisvirta käy liian suureksi Italian kautta Itävaltaan. Ainakin nyt tilanne Brennerissä näytti rauhalliselta ja toivottavasti pääsemme parin viikon kuluttua takaisin samaa reittiä ilman suurempia jonottamisia.

Autobaanalta käännyimme ensin itään Pustertaliin, joka on meille tuttu pariltakin kesältä

 Pustertalista käännyimme etelään Gadertaliin



Paikalliset kertoivat ja itsekin olemme seuranneet netistä, että tällä alueella on ollut tosi kylmä ja sateinen alkukesä. Juhannuksena kaikki oli toisin, sillä ilma oli hautovan helteinen. Illalla tulikin sitten voimakas ukkoskuuro, mutta se ei enää meitä haitannut. Olimme sen verran ajoissa perillä Badian kylässä, että ehdimme jopa käväistä pienen verryttelupatikan kotirinteessä. Ilmeisesti oli pelkona, että emme ehdi tulevan kuukauden aikana jaloitella tarpeeksi?


Rifugio Lee oli kesän ensimmäinen hüttemme




Ensimmäisen yön Badiassa vietimme Hotelli Cavallinossa, koska varsinaisen majapaikkamme Ciasa Andyn lomahuoneisto vapautui normaaliin tapaan vasta lauantaina. Tämä lauantai onkin nyt mennyt majoittumisessa ja huoltohommissa. Tästä se patikkaloma vasta alkaa!



 Alhaalla Badian kylä

 Gadertal

 Iltapäivällä alkoi kehittää ukkosta

Ei kommentteja: