4.9.2015

Kohti Roomaa

 Rooma odottaa meitä ensi viikolla

 Muutama viikko on kulunut Gdanskin matkastamme ja kesä on vaihtunut viileään syksyn tuntuun Suomessa. Meillä on toiveita vielä muutamasta lämpimästä päivästä, sillä tulevalla viikolla suuntaamme Roomaan missä ainakin vielä tällä viikolla lämpömittari on näyttänyt suomalaisittain ihan hellelukemia. Norwegianin suorat lennot Helsingistä Fiumicinolle saimme ihan sopuhintaan, joten jo jonkin aikaa kyttäämämme Rooman reissu on ovella. Odotellessa on mukava palauttaa aikaisemman reissumme näkymiä ja muistoja mieleen.

 Hotellimme ei ollut ulospäin häävin näköinen?

Sen sijaan sijainti ja näkymä huoneen ikkunasta Pantheonille olivat vertaansa vailla

Kävimme Roomassa vuonna 2006 joulun ja uudenvuoden 2007 välipäivinä. Tottahan toki Rooma teki meihin silloin vaikutuksen ja nyt on aika mennä takaisin. Onkin ihan mielenkiintoista katsoa miltä ikuinen kaupunki tuntuu nyt yhdeksän vuotta ja matkailuhistoriamme mukaan reilut 50 lomamatkaa myöhemmin. Ainakin parempilaatuisia valokuvia on ehkä toiveissa saada.

 Fontana di Trevi on kuulemma remontissa, joten tämä kuva ei päivity

Mitäs täällä tapahtuu?

Paavihan se siellä ja vieläpä raataili meille mukavia

Ja muutamalle muulle!

Viime reissulla osuimme sattumalta Pietarinkirkon aukiolle uudenvuodenpäivänä ja ihmettelimme miksi aukiolla ja ympäristössä oli varmaan kymmeniä tuhansia ihmisiä. No, olisihan se pitänyt tietää, mutta olimme silloin(kin) vielä kokemattomia matkaajia. Paavihan se siellä piti uudenvuoden puhettaan ja väki kuunteli silmin nähden liikuttuneena. Tällä matkalla meillä ei ole vielä Paavin kanssa treffejä sovittuna, mutta aika kulunee muutenkin mukavasti. Pääasia, että kohta taas mennään!

 Kartalle on varmasti taas käyttöä Rooman kujilla

Ei kommentteja: