11.9.2015

Buongiorno!

 Matkustamisen hienoutta: Aamulla työpaikalla ja illalla tässä.


Vanhat rakennukset ovat kuin ihmiset: Näyttävät kauniimmalta pimeässä
 tai vähintäänkin hämärässä sopivasti valaistuna

Buongiorno Roomasta! Täältä pizzan, pastan, käsillä puhumisen ja pizzeriamusiikin kaupungista. Lomamme on alkanut mukavasti ja puitteet ovat enemmän kuin kohdallaan. Sää suosii, lämpö on hellelukemissa ja Roomassahan nähtävyyksiä riittää.


 Poliisin homma Colosseumilla ei näytä surkeemmalta?

Täällä on aikoinaan veri lentänyt. Where is Russel Crowe?

Roomassa on julkinen liikenne toimii, mutta täällä voit ottaa kaupungin haltuun kävellenkin, sillä perusnähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä. No, me tulimme lentokentältä keskustaan taksilla mikä muuten olikin ennakoitua suurempi ponnistus, kun matka kesti ruuhkien takia yli tunnin. "Turkulaiset ruuhkat" asettuivat taas oikeisiin mittasuhteisiin.


 Romulus ja Remus


 Perjantain ohjelmassa on ollut Colosseum ja Forum Romanum. Ja vähän tietysti muutakin Roomaa ja Suunto näyttää noin 20 käveltyä kilometriä ikuisen kaupungin helteisillä kaduilla ja kujilla. Jokunen varvastossuilla mateleva turisti on tullut ohitettua ja selfiekepinkin olisi saanut ostettua, jos sellaista olisi ollut vailla.


 Forum Romanum.

Colosseum on ollut aikoinaan roomalaisten huvipaikka, vaikka silloiset sirkushuvit ovat ehkä vähän brutaaleja nykyisen mittapuun mukaan. Ihmisiä syötettiin eläimille ja gladiaattorit taistelivat keskenään kuolemaan saakka. Kansa lehtereillä nautti sirkushuveista, naposteli vähän ruokaa ja maisteli italialaisia laatuviinejä. Niin se maailma muuttuu.

 Täällä kaivellaan yhä muinaisia rakennelmia, joten eläkepäivillä
 voisi tulla tänne rapsuttelemaan hiekkaa ruokalusikalla? Jos vaikka asunto ja ruoka tulisi kaupungilta niin voisimme tuoda omat lusikat ja uutteran työpanoksemme?

 Campo di Fiori


 Piazza Navona

 Piazza Navonan suihkulähteen miesfiguurit kuvaavat 
neljää suurta jokea:  Niili, Ganges, Tonava ja Rio de la Plata. 

 Pantheon

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luettu ja jälleen kerran hyväksi havaittu! Onpa teillä taas upeeta. Ei trenkää lähteä maailmalle, kun vaan seuraa teidän matkoja😊👍 -L-

Ääniräätäli kirjoitti...

Voi kääk! Kyllä nyt tuli paha matkakuume! Rooma on niin ihana! Erityisesti ruokapostauksia odotellen täällä vesi kielellä...

Jaaskarit kirjoitti...

Kyllähän me täällä viihdytään ja säät ei kun paranee:) Syötykin on hyvin ja riittävästi, mutta kuvista tuntuu olevan ylitarjontaa!