13.9.2015

Roomalainen korvamato

Voisiko lauantaiaamu olla upeampi?

 
 Tuonne mennään.

Vatikaanimuseo kuuluu olevan Rooman kävijöiden must. Vuosia sitten se jäi käymättä, joten se piti paikata nyt lauantaina. Olimme ostaneet liput etukäteen netistä ja varanneet ajan klo 10.00, mutta käsityksemme mukaan varatulla ajalla ei ollut mitään merkitystä. Pääasia, että lippu oli etukäteen hankittu eikä tarvinnut mennä satojen metrien pituiseen jonoon helteiselle jalkakäytävälle. Paavit ovat haalineet maailman sivu kaikenmaailman aarteita. 
Näistä kokoelmista saa nauttia vatikaanimuseossa.

Jonomaisessa kulkueessa edetään salista toiseen. Tungos ahdistaa!
Mutta upeat ovat puitteet. Kattomaalauksia ja seinäryijyjä riittää. 

Vatikaanimuseon huipentuma on pääsy Sikstiiniläiskappeliin. Siellä Michelangelon maalaukset puhuttelevat meitä syntisiä. Kyseisessä kappelissa arvotaan/äänestetään myös tuleva paavi. Paikka on siis Pyhä. Sopiva vaatetus tulee siis huomioida.  Jane oli huolissaan vaatetuksestaan, kun paidan hihat eivät ihan ehkä olleet katolisen jumalan mielen mukaiset ja saattoi olla, että shortsien lahkeetkin oli jumalan mielestä kaksi senttiä liian lyhyet. Kappeliin kuitenkin päästiin ja täytyy todeta, että pyhyyden ilmapiiristä ei ollut mitään tietoa. Meitä turisteja paimennettiin, kuin karjalaumaa konsanaan, kiertämään oikeaa reittiä ja komennettiin olemaan hiljaa ja ehdottomasti olla ottamasta kuvia. Nämä komennot tulivat kajareista ja paikan pyhyys vesitettiin täysin. Tulipa nähtyä.

Kierreportaat uloskäyntiin olivat upeat.
Ja tervetulleet!
Muu lauantai olikin sitten vapaata. Rauhallista käveleskelyä, upeista puitteista nautiskelua, lomaa parhaimmillaan. Kyllä tässä Roomassa on jotain upeaa mikä pitää vaan kokea.


 Vatikaanimuseo ja Pietarinkirkko ovat jokaisen Jonottajan unelmakohteita.
 Saa seisoa ihan kotitarpeiksi.

Pietarinkirkon aukiolla on kaunista.Piazza Popolo 
No siinä on pitänyt rakentaa kaksi samanlaista kirkkoa vierekkäin.
 Pääsihän se K yhteen kuvaan?


Näillä Rooman kaduilla ja kujilla on helppo saada itselleen italialaisen pizzeriamusiikin korvamato. Arrivederci Roma!, Felicita, Con te Partiro, Azzurro, Vivere tai Sono italiano, O Sole Mio. Se kaikki sopii näille kujille kuin nenä päähän! Helteisiä katuja, trattorioita, osterioita, kahviloita, tule Roomaan. Tässä on oikeasti jotain hienoa!

Trastevere


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tahtoo Roomaan! Mä muuten kirjoitin yo-aineen "Rooma, ikuinen kaupunki" käymättä Roomassa. Rohkea abiturientti😨😂

Jaaskarit kirjoitti...

No tästä kaupungista ainakin löytää infoa vaikka ei itse tänne tulisikaan:)Siitä huolimatta: rohkaise itsesi Roomaan!