17.10.2014

Shakkikerhon jäsenyys haussa!

 Marjanin niemimaalle johtavilla kujilla ei ollut aamulla ruuhkaa.
 Joku julisti peruvansa jotakin, mutta meille jäi epäselväksi kuka perui ja mitä.

Ennen matkaamme olimme hiukan huolissamme, että onkohan täällä jo kovin viileä näin lokakuun puolivälin jälkeen. Mitä vielä! Tänäänkin on ollut pilvinen päivä, mutta lämpötila on pyörinyt aamusta alkaen 27 - 30 asteen välillä. Yöt ovat varmaankin viileitä, mutta olemme ohittaneet jo sen iän, että tarvitsisi yöllä riekkua ulkona ja peittojen alla mukavassa huoneistossa on lämmin yölläkin.

 Aamu oli lämmin ja pienikin nousu pisti hikoilemaan


Split

Huippu ja Kroatian lippu jo häämöttää

Tänään olemme jaloitelleet uuden Suuntomme mukaan noin 15 km. Lenkki ydinkeskustan kupeessa olevalle Marjanin niemimaalle ja takaisin oli päivän ohjelmassa. Pyörähdimme kämpillä tuon jälkeen ja lähdimme vielä uudelle reissulle. "Vierivä kivi ei sammaloidu" kuten kaveri tekstasi ohjelmamme kuultuaan.

 Välillä kuljimme ihan metsässä

Aurinko pysytteli piilossa eikä värjännyt vettä turkoosiksi

Pohdimme veden lämpötilaa ja heitimme mittarin (K) veteen.
 Kuulemma noin + 25 astetta.

Tänään kävelimme Splitin keskustan läheisillä rannoilla ja vastaamme tuli jopa meitäkin iäkkäämpi paikallinen herra, joka tuntui bongaavan meidät tavallista tarkemmin jo metrien päästä. K oli tapansa mukaan heti niskakarvat pystyssä, että mitä se siinä tuijottaa, mutta herra sanoikin iloisesti, että "Ooh, we love tourists". "Where are you from", herra kyseli ja maamme kuultuaan kysyi, että "from Turku"? Jäimme vaan ihmettelemään, että mistä herra meidät turisteiksi tunnisti? Mehän olemme molemmat ihan perinteisen kroatialaisen näköisiä vähintäänkin seitsemännessä polvessa?

 Uinnin päälle olimme tietysti molemmat ansainneet virvokkeet.
 Alkoholiton olut maksoi vajaa pari euroa.

Tänään oli paikallisissa uutisissa iso juttu, että Kroatia haluaa jälleen
 uudistaa rannikkovartiostonsa aseistusta.

Mukavaa rantareittiä takaisin Splitin keskustaan

Eihän sitä syömättä pärjää. Kohtuullinen annos sardiineja
 persilja/valkosipuli/oliiviöjykastikkeessa pitää turistin hyvällä tuulella!
 Saattoi siinä olla nokare suolaakin.

Yksi K:n haaveista on muuttaa jossakin vaiheessa jonnekin Etelä-Eurooppaan ja pelata päivät pitkät lippis päässä lautapelejä muiden paikallisten pappojen kanssa rannoilla tai baareissa. Ei haittaa vaikka nukahtaa kesken pelin, kaveri työntää alas valahtaneen leuan takaisin ylös ja herra siirtää nappuloita taas seuraavaksi, kun herää. Tänään suunnitelma sai taas tuulta alleen, kun näimme Splitin herrakerhon rannalla tiivissä shakkiturnauksessa. Tuo se olisi elämää!

Tuohon joukkoon K himoitsee. Jos ei heti vaikka ihan täysjäsenyyttä, niin jos ensin vaikka vaan takapiruksi kuten ruutupaitaherra. Ajan kanssa sitten itse pöytään ja paidattomat ovat varmaan jo kunniajäseniä eivätkä menetä vuoroaan vaikka nukahtavatkin?

Saapa nähdä miten ne suhtautuu hakemukseeni..?
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi, kuinka ihanaa kukkaloistoa ja vehreyttä!Kiva edes katsoa kuveja, kun täällä on +1,1 ja harmaata. Sardiinit pani sylkynystyrät toimimaan, taidan ottaa Juurella-ravintolassa kalaruokaa ja alkuruuaksi hevosta.
Miten niin alkoholitonta?!? Take care! -L&P- (45v täynnä!)

Jaaskarit kirjoitti...

Tarkkana siellä. Siinähän vaan todetaan, että alkoholiton olut maksoi jotain. Sehän on maailman turhin tuote emmekä viitsi tarjoilijaa moisella tilauksella juoksuttaa...