2.5.2014

Vappubrunssilta Espanjaan

Alicante. Neljän tunnin lennon jälkeen
 pääsimme räntäsateesta helteeseen. Harmiksemme hotellimme nettiyhteys
 on taas niin huono, että kuvien tiedostokokoa piti raakasti pienentää.
Tämän vuoden vapun viettomme poikkesi normaalista, sillä vappupäivän brunssin jälkeen lensimme Norwegianilla Turusta Alicanteen. Neljän tunnin lento kotikentältä oli suoranaista luksusta, kun olemme tottuneet lähes aina matkustamaan Helsinkiin maailmalle päästäksemme. Aivan upeaa, että Turusta pääsee muuallekin suoraan kuin laivalla Tukholmaan. Maisema vaihtui totaalisesti kuten myös sää. Kotona satoi lunta ja oli lähes pakkasta, Alicantessa aurinko paistoi sinitaivaalta ja oli hellelukemat.Toukokuu alkaa upeasti! Norwegian lentää Turusta Alicanteen torstaisin ja se tarkoittaa, että viikon joudumme täällä Espanjan itärannikolla kärvistelemään.

 Kaupungintalo Ayuintamento Valenciassa paistatteli päivää +28 asteessa

Miksi meitä laiskoja naurattaa?
Aurinkoa ja lämpöä - helppo hymyillä!

Ensimmäisen illan vietimme Alicantessa ja tänään perjantaina olemme siirtyneet junalla reissumme pääkohteeseen Valenciaan. Jostakin syystä K on aina halunnut Valenciaan ja nyt em. lentoyhteyden ansiosta tuo haave oli helppo toteuttaa. Junamatka Alicantesta Valenciaan kesti vajaa pari tuntia ja matka meni mukavasti. Ensi vaikutelma Valenciasta on sitä mistä olemme lukeneetkin: hieno kaupunki.

Ihanteelliset kuvakulmat näytetään kädestä pitäen, jos joku jaksaa vain kuunnella. 
K on valokuvauksen teorian ja kuvakulmien mestari, 
mutta käytännön toteutus vähän ontuu.

 Mikäs keski-ikäinen pariskunta siellä istuskelee?

Valencian katedraali
Olemme Valenciassa tiistaihin saakka ja sitten palaamme vielä pariksi päiväksi Alicanteen. Meteo lupaa ainakin sunnuntaihin saakka sinitaivasta ja aurinkoa. Lämpötila oli tänään varhain aamulla 20 ja päivän mittaan se on kivunnut 28 asteeseen. Näillä mennään! Sen verran myöhään tulimme tänään Valenciaan, että olemme pyörineet vielä pienellä alueella, mutta tulevina päivinä sitten syvällisempää tutustumista tähän Espanjan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin.

Simon Bolivarille on ainakin aplareita tarjolla keskellä Valencian suurkaupunkia

 Puente del Flores Valenciassa on nimensä veroinen.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa taas upeeta! Täällä eilen rakeita ja tänään kova, kylmä tuuli! naattikaa te siellä, jonka toki osaattekin.... -L-

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos, parhaamme tehdään! Valencia on aivan upea kaupunki.