4.5.2014

Valencia kävellen ja pyöräillen

Perjantaina illastimme argentiinalaisravintolassa. Pihvilajitelma tuotiin pöytään pienessä grillissä. 15 euroa maksaneesta kahdelle hengelle tarkoitetusta annoksesta olisi syönyt kaikki neljä henkilöä.

Valencian kauppahallin väitetään olevan Euroopan suurin.
Hieno paikka se ainakin oli.
 
Lauantaimme oli aivan upea päivä Valenciassa. Upea aurinkoinen päivä tarjoaa mahdollisuuksia vaikka mihin. Valitsimme seuraavan: Aamupäivällä kiersimme Valencian vanhaa kaupunkia kävellen. Iltapäiväksi vuokrasimme polkupyörät, joilla kruisailimme kilometreittäin edestakaisin Valencian keskustaa reunustavaa vanhaa joen pohjaa pitkin.

 
 Tarjolla olisi ollut mm. merisiiliä, mutta jätimme tällä kertaa väliin

Torres de Quart. Pilvet eivät häirinneet lauantaina lomailijoita.

Valencian vanha kaupunki on melkoinen sokkelo viihtyisiä pikkukujia

 Plaza de La Virgen

 Turia on nimeltään tämä vanha jokiuoma. Se on aikoinaan kuivanut/kuivattu ja sen paikalle on perustettu kaupunkia kehystävä vaihteleva puisto ja virkistysalue. Paikallisilla on upeat mahdollisuudet ulkoiluun ja kuntoiluun keskellä espanjalaista suurkaupunkia. Aivan hulppea paikka. Lenkkeilijöitä, pyöräilijöitä, piknikin viettäjiä, koiran ulkoiluttajia, baarikioskeja ja urheilupaikkoja täynnä koko vanha jokiuoma. Ja huomio! Missään ei ollut kieltotauluja. Koirien ulkoilutusta, pyöräilyä, nurmikolla kävelyä tai muutakaan eivät olleet valensiaanot hoksanneet kieltää. Sen sijaan näkyi kylttejä, joiden kohdalla koirien pissatus oli toivottavaa. Heitimme pyörillämme uukkarit Ciudad des Artesilla, joka on yksi Valencian nähtävyyksiä. Olipas paikka, hienon näköistä! Pienen pieni häivähdys Singaporea keskellä Valenciaa.

 Torres de Serranos

 
Viihtyisiä plazoja riittää Turian pohjalla pyöräretkellä oli aikaa pysähtyä poseeraamaan

 Turialla esittäytyi Andalusia. Oli ratsastusta,
 flamencoa ja andalusialaista ruokaa ja juomaa

 Kiitos ja kumarrus

 Ciudad des Artes on komea paikka

 Pallossa kaatuilun jätimme väliin

 Sunnuntai? Lepopäivä kuten kuuluu ollakin. No, aiomme kävellä tosin 5km Valencian vanhasta keskustasta Välimeren rannalle. Aurinko paistaa jälleen sinitaivaalta, joten mukava päivä varmaan tulossa!

Valencian rautatieasema ja härkätaisteluareena.

Iltatunnelmaa

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaude! Mistä noita ihania kohteita löytyy teidän reissuille? Argentiinalainen, nam!! Täällä tulee lunta, vähän tympii katsoa noita kuvia.... -L-

Jaaskarit kirjoitti...

Kyllähän näitä mukavia kohteita maailmassa riittää. Olisi vaan aikaa ja rahaa enemmän. Ei ole ollut lumesta tietoakaan taas tänään. Hyvä tuuri käynyt ilmojen suhteen tähän saakka!

Teea kirjoitti...

Ihania värejä! Hassua ajatella, että nämä on juuri otettuja kuvia. Kun itse tosiaan tulin äsken tuolta lumisateesta palellen takaisin sisälle :D. Mukavaa matkaa!

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos Teea! On täällä kyllä hiukan erilaista mitä kuulemma kotona on tällä hetkellä :)