7.5.2014

Alicante

 Santa Barbaran linnoitukselta on mukavat maisemat Välimerelle ja Espanjan itärannikolle

Lomamme pari viimeistä päivää olemme viettäneet Alicantessa. Kaupunki sijaitsee aivan Välimeren rannalla ja täällä on reilut 300 000 asukasta. Tämä tuntuu olevan hyvin vilkas turistikaupunki vaikka juuri nyt ei varmasti matkailun kuumin high season täällä olekaan. Voi vain aavistella millaista täällä on vilkkaimpina kesäkuukausina, kun turistit valtaavat kaupungin hienot rannat, venesatamat ja rantabaarit.

 Linnoitukselle on kohtuullisen mukavaa nousureittiä
 
Muurien sisälläkin on mukavan näköistä
 
 Kevään värejä. Äidille ruusut tästä!

  Alicantessa onkin hienointa juuri satama-alue kävelykatuineen ja näyttävä Santa Barbaran linnoitus. Muuten tämä on mielestämme vaatimattomampi kaupunki kuin Valencia, mutta hyvin täällä pari päivää olemme saaneet kulumaan. Monet samalla lennolla tulleet ovat viipyneet täällä koko viikon ja viihtyneet varmasti ihan hyvin. Meille Alicante voi jatkossakin toimia lentokohteena, mutta tuskin jatkossa juuri tänne moneksi päiväksi lomailemaan tulemme. Ilmoista ei varmasti voi purnata kukaan, sillä Alicantenkin pari päivää olemme saaneet nautiskella auringon lämmössä. Hieno kevätloma!

 
Näkymä Alicanten satamaan
 
On siinä joskus saanut linnan muureja näprätä, jotta saa viholliset pidettyä loitolla

Takaisin keskustassa. Kaupungintalo ja linnoitus ylhäällä.

 Alicanten rantabulevardi

 Jätski maistui satamassaTauko paikallaan välillä

Aamulla varhain lähdemme kotimatkalle ja tämä lysti on taas vaihteeksi loppu. "Varhain" tarkoittaa tällä kertaa todella varhain eli lentomme lähtee jo aamulla klo 06.30. Todella kälyinen lähtöaika, mutta eipä ollut vaihtoehtoja. Seuraava reissu odottaa onneksi jo reilun puolentoista kuukauden päässä, kun pääsemme mieluisimman harrastuksemme pariin. Alppikesä 2014 häämöttää jo hiljalleen mielessä!

Näihin kuviin ja tunnelmiin. Adios chicos!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki loppuu aikanaan, armonsa ei milloinkaan. Taas upeet fotot. Alicanten rantabulevardi oli ainakin tuttu. Seurattiin teidän lentoa netistä, kauniisti laskeutui klo 11.43. Näin päästiin teidän mukaan paluumatkalle, he hee!!
Paljon on taas kerrottavaa meille, eiks juu? Bienvenido a casa! -L-

Jaaskarit kirjoitti...

Kotona ollaan ja kaupassakin on jo käyty. Onpas mukava palata, kun ilmatkin on näin loistavat!

Tiina kirjoitti...

Ihan siedettävältä tuo Alicantekin näytti... Mahtoi olla kiva lomareissu, jälleen kerran. Niin meni aika ja energia toipumiseen saikun jälkeen ja muuttohommiin, etten aiemmin ehtinyt edes kommentoida. Kaikki jutut on tietenkin luettu! Ja alppireissukin teillä jo häämöttää, onnelliset!

Jaaskarit kirjoitti...

Kyllä Alicantekin meille toki kivasti kelpasi, mutta Valenciaa voimme kyllä kovasti jopa suositella! Oli aika karu paluu tänne sateeseen ja kylmyyteen ihanan aurinkoviikon jälkeen. Nyt vähän huilataan ja sitten alppireissun odotusta. Voimia toipumiseen ja laitamme tässä s-postiakin, kun kunnolla kotiudutaan.

Elina / Narulelu maailmalla kirjoitti...

Vau mitä kuvia! Alicante näyttää kivalta kaupungilta :)

Jaaskarit kirjoitti...

Oli mukavasti valoa, aurinkoa ja kirkkaita värejä :) Paluu arkeen oli raaka, kun Suomessa astelimme koneesta lentokentälle t-paidassa ja raaka kevätviima puhalsi luihin ja ytimiin...huh huh!