19.12.2013

Messi vai Maradona ja Jukka Pässi

Pitkästä aikaa reissussa. Tervetuloa Las Palmasiin!

Hola Las Palmasista! Blogimme päivittyy pitkästä aikaa harvinaisen pitkän matkailutauon jälkeen. On taas mukavaa olla reissussa! Pitkän ja pimeän syksyn jälkeen olemme tänään nähneet enemmän valoa ja aurinkoa kuin kolmena viimeisenä kuukautena kotona yhteensä. Outo, mutta hieno tunne.

Meteorologi Messi ennustaa, että Las Canterasin rantabulevardilla
 lämpötila kohoaa iltapäivällä 24 asteeseen. Mistä se kaiken tietää?

Saavuimme Las Palmasiin eilen illalla Norwegianin reittilennolla ja matkasimme lentokentältä kaupunkiin tutusti julkisilla. Bussimatka kaikkine odotteluineen ja siirtymisine kentältä hotellille otti tosin pari tuntia. Ilmeisesti monet muutkin pitivät taksimatkaa kentältä Las Palmasin keskustaan turhan arvokkaana, sillä kaikki halukkaat eivät mahtuneet edes kahteen keskustaan matkanneeseen linja-autoon.

Las Palmasin vanhan kaupungin viihtyisiä kujia
Tänään olemme tutustuneet kaupunkiin ja kävelleet paljon. Hotellimme Faycan sijaitsee kaupungin kuuluisalla Las Canteras-nimisellä rannalla ja täältä on matkaa Las Palmasin vanhaan keskustaan Veguetaan n. kuusi kilometriä. Kävelymme kesti puolitoista tuntia kaikkine zoomailuineen. Takaisin tulimme bussilla, joka maksoi kahdelta yhteensä 2,60 euroa. Muutenkin hintataso tuntuu olevan sellainen, että kaksi henkilöä syö ja juo ja tekee kaikkea muutakin samalla hinnalla kuin yksi Suomessa.

Plaza Cairascolla nautimme maittavat kahvit.
 Cafe Latte ja espresso maksoivat yhteensä 2,40 euroa.

 Santa Anan aukiolla sijaitsee Las Palmasin katedraali

Nätti, mutta kyllä mäyräkoirat ovat paljon kauniimpia...

Espanjalaiset ovat tunnetusti futiskansaa. K. laittoi tänään kävelureissulle päälleen Argentiinan pelipaidan ja keräsi sillä mukavasti huomiota. Joku luuli K:ta Messiksi ja toinen Maradonaksi, mutta eihän se oikeasti ole niistä kumpikaan. Nehän on sitä paitsi niin lyhyitäkin molemmat. Paita ei muutenkaan ole kannanotto esim. suosikkijoukkueeseen ensi kesän mm-kisoissa. Se on vain matkamuisto Buenos Airesista. Aina kun paidan pistää päälleen, on monella siitä jotain kommentoitavaa!

Värien ilotulitusta Las Palmasin kauppahallissa
Kävimme tänään lounaalla Las Palmasin katedraalin lähellä sijaitsevassa bodegassa. Maksun hetken koittaessa itse kokki tuli takahuoneestaan ja sanoi K:lle, että Brasilia on muuten sitten parempi kuin Argentiina! Travellerin opetus numero 1: Älä ikinä koskaan riitele tai edes leikkisästi kinaa kokin kanssa! Älä ainakaan ennen ruoan valmistamista. Se olisi perustavaa laatua olevaa tyhmyyttä, joka varmuudella kostautuu. Ole samaa mieltä ja kehu kokin mielipiteitä. Nyt tilanteesta selvittiin myöntämällä, että Brasilia on tosiaan selvästi parempi ja paita on " just a souvenir".

Grillattu juusto kahdella kastikkeella. Brasiliaa kannattava kokki pani parastaan,
 kun olimme samaa mieltä joukkueiden paremmuudesta.

 Kinkulla täytetty tortilla. Iberian kinkku pitää suolatasapainon kurssissa.
 Messin ja Maradonan tietävät ehkä suunnilleen kaikki, mutta kuka ihme on Jukka Pässi? No, kokki kertoi myös, että hänellä on suomalainen pomo nimeltään "Jukka Pässi". Olikohan vika lausujassa vai kuulijassa? No, ovathan nuo suomalaiset sukunimet vaikeita, mutta kuulepa Pässin Jukka, jos luet tämän niin sinulla on bodegassasi katedraalin vieressä hyvä kokki vaikka ei se futiksesta mitään ymmärrä! Blogimme on nyt vihdoinkin herännyt kuolleista, pysy mukana!

Parque Santa Catalina. Joulutähti on päivän kukka täälläkin.

Joulupukki on pitkästä listastaan jo toteuttanut K:n ja Janen toiveet:
"Pääsispä jonnekin valoon ja lämpöön" .
 Meillä oli iltapäivällä vähän joutoaikaa ja
 värkkäsimme hiukan Las Canterasin rannalla.


Ei kommentteja: