21.12.2013

Las Palmas

Las Canteras iltavaloissa. Perjantai-iltana kävimme ulkoilmakonsertissa
 La Puntillan rantapäädyssä ja kuva on otettu sieltä.

Lomailu on siitä mukavaa puuhaa, että se on helppoa ja kaikki sen varmaan osaavat. Tai ainakin olisi syytä osata. Pari päivää täällä on riittänyt siihen, että otsarypyt ovat vähän oienneet ja päivät soljuvat mukavasti omalla painollaan. Perjantaina oli harmaata ja välillä satoi, mutta hyödynsimme aamupäivän kuntoilemalla rantabulevardilla ja hiekkarannalla. Norwegianin tiukkapipoisten painomääräysten vuoksi suurimmat kahvakuulat ovat kotona, mutta kyllä sitä ilmankin pystyy. Mukavasti menee!

Las Palmasin Plaza Espanja näyttää tältä

Kuntoilusta puheen ollen K olisi ollut kiinnostunut uimisesta täällä, kun juoksu ei vielä suju ja kävimme parissa uimapaikassa kysymässä saako täällä tulla altaaseen uimaan koiraa? Saa toki, mutta vaatii jäsenyyden ja homma jäi siihen. Aika erikoiset systeemit, eikö täällä tavis voi lähteä hetken mielijohteesta altaaseen uimaan tai sitten emme vaan löytäneet oikeita paikkoja.

 Jouluseimi San Telmon puistossa on pienoismalli Beetlehemistä parituhatta vuotta sitten.

Lauantaiaamuna Las Palmasin ostoskadulla Trianalla olisi voinut luulla, että jollakin oli vielä joululahjat ostamatta? K oli taas ostosruuhkassa kotonaan kuin kana vedessä.

Kävelykadun toinen pääty oli rauhallisempi

Hurtado Mendoza

 Vanha herra ja puolikas pyörää Hurtado Mendozalla

Lauantaina ilma oli jälleen parempi ja vietimme päivän tutusti kävellen. Sehän on meille hommista mukavinta. Kolusimme jo meille tuttuja paikkoja, mutta myös uusia viihtyisiä kujia. Las Palmas on vierailun arvoinen espanjalainen suurkaupunki siinä kuin monet "arvostetummat" kohteensakin.

Plaza Santo Domingo

Katedraalin takaa

Veguetassa oli rauhallista. Olisi ollut apteekkikin tarjolla, jos olisi tarvinnut.

Pyrimme blogissamme käsittelemään aina joskus myös travellerin loman onnistumisen kannalta tärkeitä aiheita ja nyt on vuorossa jokaisen turistin kauhu eli ns. paniikkiruokailu. Mikä on paniikkiruokailu?

Esim. tämä lempibodegassamme tilaama mustekala-annos oli
 harkittu juttu eikä täytä paniikkiruokailun tunnusmerkkejä.

 Grillatut paprikat eilen iltapäivällä tilattiin myös vielä hyvän mielen aikana.
 Kyse ei ollut paniikkiruokailusta.

Paniikkiruokailu on turistia vaaniva salakavala vaiva, joka on ikävä, koska sen huomaa vasta, kun on liian myöhäistä. Aluksi etsit sopivaa ja mukavaa ravintolaa hyvillä mielin ja naureskellen, sillä "eihän tässä ole vielä mikään kiire". "Aamupalastakin on vielä niin vähän aikaa." "Tuo olisi varmaan kiva, mutta katsellaan nyt vielä vähän. Onhan noita". Pian tunnelma muuttuu. Nälkä kasvaa ja äsken hyvältä näyttänyt vaihtoehto on täynnä tai vapaana on ainoastaan yksi varjoinen ja tuulinen pöytä. "Tuossa olisi muuten hyvä, mutta penkeillä ei ole pehmusteita ja rottingista jää ikävät raidat reisiin". Juuri silloin ei maistu sushit eikä pihvit ja kaikki muut paikat ovat täpösen täynnä. Iskee paniikki ja nälkäisen turistin kiukku!

"OLISIN HALUNNUT SAMANLAISIA TAPAKSIA KUIN EILEN ILLALLA,
 MUTTA EI NIITÄ MYYDÄ MISSÄÄN!! EN ENÄÄ IKINÄ MATKUSTA ESPANJAAN!"

Lopulta olet niin nälkäinen ja kiukkuinen, että mikä vaan kelpaa. Äsken yliaggressiivisena pitämäsi sisäänheittäjä ei haittaa enää yhtään, kunhan nyt vaan ottaa sen tilauksen ja tuo ruoat pian tai ainakin heti. Oluen mieluummin hakee heti juosten. Tässä on klassinen esimerkki miten voi pilata lomapäivän tai ainakin osan siitä, sillä yleensä huononkin ruoan jälkeen mieli paranee ainakin verrattuna sitä edeltävään tilaan.

Jaaskareiden Las Palmas-loman vinkki numero 2: Pyri valitsemaan muutama potentiaalinen ruokapaikka etukäteen, jotta vältyt sinua alati vaanivalta paniikkiruokailulta!

Mopsikerhon kokouksessa avauduimme ja kerroimme, että emme ole
 täällä vielä joutuneet turvautumaan paniikkiruokailuun.
6 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Tutunnäköistä :) Las Palmas on kyllä kiva aito espanjalainen suurkaupunki. Siellä on varmaan jo kovat jouluhulinat päällä, mitä muistelisin kun ollaan aiemmin näihin aikoihin oltu. Joka puolelta kuuluu "Feliz Navidad" :)

Aika mainiot mopsit, meni varmaan avautuminen jakeluun ;)

Teea kirjoitti...

Kovin kauniin näköistä! Hienoja kuvia olette ottaneet.

Tuo paniikkiruokailu on niin tuttua :D. On välillä reissussa harmittanut kun ei vain menty siihen ensimmäiseen kivaan ravintolaan, koska äkkiä se nälkä kasvaakin ja vastaan tulee vain surkeampia paikkoja :D. Onneksi nykyään tuon jo tiedostaa, joten potentiaalisia ruokapaikkoja tulee katseltua jatkuvasti ja etukäteen.

Uimahallista on samanlainen kokemus Málagasta. Kävimme katsastamassa lähellä olevan uimahallimme jos tulisi vaikka joskus mentyä uimaan lämpimään altaaseen. Valitettavasti se onnistuu vain jäsenyydellä (tosin ekan kerran saisi ilmaiseksi) ja jäsenyys oli vieläpä niin kallis, ettei viitsitty muutaman uimakerran takia hintaa maksaa. Vaihtoehto tähän on tosin kylpylät (hotelleissa on esim. SPA-osastoja), joihin pääsee kertamaksulla ainakin vedessä lillumaan, pitkän matkojen uiminenkin saattaisi joissakin onnistua. Tosin hinnat, sallittu aika ja säännöt näissä vaihtelevat.

Jaaskarit kirjoitti...

Hei Tiina, Onhan täällä jouluhulinaa. Mopsit olivat muutenkin mukavan päivän highlight. Näkyiköhän se jakeluun meneminen entistä syvempinä otsaryppyinä? Varmaankin ;)

Jaaskarit kirjoitti...

Hei Teea, Olemme jo jonkin aikaa seuranneet blogiasi vaikka emme ole vielä ilmoittautuneet seuraajalistalle. Korjataan virhe :). Täällä olisi tosiaan ihan hulppeat uima-altaat, mutta vain jäsenille. Parin viikon vuoksi ei viitsi suurta stressiä ottaa ja liikutaan muuten, mutta ihmetyttää miten paikallinen impulsiiviuimari toiveensa toteuttaa?

Anonyymi kirjoitti...

Luettu on ja kateellisena taas katsottu ihania kuvia, kun täällä vesi ropisee ikkunoihin ja vuoden pimein ja lyhin päivä oli juuri sitä mitä sen pitääkin olla. Porukka tuli Rovaniemeltä ja oli aivan äimän käkenä, kun meidän pihalla ruoho viheriöi ja muutenkin erilaista, kun kuitenkin tulivat Lapin lumilta. Nyt vasta luin bloginne, kun tämä on ollut yhtä horioppia. Mutta mulla ei ole ollut paniikkiruokailuun eikä mihinkään muuhunkaan ruokailuun aihetta, kun multa (oliskin ollut, enhän olisi minä, jos ei jotain aina tapahdu!?!) lohkes hammmas perjantaina, syötyäni terveellistä proteiinipatukkaa perhana,ja nyt ei saa syötyä eikä puhuttua, kieli on aivan kauhea. Onneksi sain päivystyksen tänään klo 10.30. Kyllä tämä tästä! Messipaitaaselle miehelle terveiset, että on se Messi paras.
Skypetellään, illalla yritän saada koko porukan laulamaan kauneimpia joululauluja. Joulun odotusta siellä etelän tuulissa!

Jaaskarit kirjoitti...

Ethän olisi sinä jos jotain tuollaista ei sattuisi. Olisit mielestämme loman tarpeessa tuon horioppisi vuoksi. Hypätkää koneeseen ja pyrähtäkää tänne. Lupaamme, että ei tarvitse elää proteiinipatukalla.