8.2.2013

Singapore ja Malesian Penang

 Kotikaupungistamme 9400 km:n päähän Singaporeen

Reilu kuukausi on vierähtänyt paluustamme ihanalta Barbadokselta eikä tällä välillä täällä ole tarvinnut aurinkorasvaa tai -laseja. Suojautua on pitänyt ainoastaan pakkasviimalta ja vaakasuorassa lentäviltä lumihiutaleilta. Myöskään kirkkaaseen päivänvaloon ei ole päässyt kyllästymään. Parempaa on kuitenkin luvassa ja reissumme Aasian  Singaporeen ja Malesiaan on ovella.

Pienehkö kaupunkivaltio Singapore Malakan niemimaan kärjessä oli ollut jo kauan jonotus- tai odotuslistallamme sellaisena kohteena, jonne joskus pitäisi päästä. Viime kesänä sitten kysyntä ja lentohinta kohtasivat ja nyt lennämme Helsingistä Singaporen hienolle Changin lentokentälle Finnairin suoralla reittilennolla. Singapore on tietojemme mukaan valtio täynnä sääntöjä ja kieltoja, mutta uskomme pärjäävämme siellä. Lupaamme unohtaa suomalaiset tavat ja olla heittelemättä jalkakäytäville tupakantumppeja, purkkaa, muuta roskaa emmekä sylje kadulle tai jätä sinne muitakaan ihmisen eritteitä. Niistä kuulemma seuraa todella tuntuvat sakot. Purukumia ei saa edes tuoda maahan. Siellä on oikea meininki. Tulemme viihtymään.
 
Olemme reissussa tällä kertaa reilut pari viikkoa ja niin pitkäksi ajaksi pelkästään Singapore olisi ollut ehkä liian pieni paikka. Pohdinnan jälkeen päädyimme matkustamaan Malesiaan  Penangin saarelle, joka sijaitsee niemimaan luoteisosassa. Penangin saaren yhdistää mantereeseen 13 km pitkä silta, joka saattaa kyllä jäädä ylittämättä, koska lentokenttä sijaitsee itse saarella. Singaporesta Penangille ja takaisin lennämme Air Asia-nimisen firman koneilla. Olemme olleet Malesiassa aiemmin muutama vuosi sitten pääkaupungissa Kuala Lumpurissa ja Langkawilla. Niistä kohteista meille ainakin jäi ihan hyviä kokemuksia. Hiukan niin kuin Thaimaassa, mutta paljon rauhallisempaa turismin puolesta.

Singaporesta lennähtää noin tunnissa Penangille 600 km:n päähän
Matkaa suunnitellessa kulmakarvoja nostatteli jonkin aikaa Singaporen hotellien hintataso. Ei mikään ihme, kun vastikään julkaistussa tutkimuksessa Singapore taisi päästä maailman kymmenen kalleimman kaupungin listalle. Emme ole tosin varmoja mitä kaikkea tuossa tutkimuksessa oli mukaan otettu hintatasoa määriteltäessä. Suhteellisen arvokkaiden hotelliöiden vastapainoksi muu normaali turistina eläminen on käsittääksemme ihan asiallisen hintaista. Etenkin ruokailu on kuulemma hyvinkin halpaa ja Singaporea kutsutaankin Aasian ruokapääkaupungiksi, jossa mm. kaikki etniset keittiöt ovat laajalti edustettuina. Aiomme panostaa siis tällä matkalla ruokailuun. Hauska sattuma oli, että samaan aikaan Singaporeen matkustaa kaveripariskuntamme täältä Suomesta ja lennot oli ostettu aivan täysin toisistamme tietämättä. He ovat jo nyt perillä ja Singaporen alkupäiville meille on seuraa tiedossa.

Virtuaalinen näkymä Singapore-joen varrelta etelään

Muutamia maamerkkejä lännestä päin katsottuna

Ajallisesti matka rakentuu suunnilleen niin, että Sporessa tulee oltua 8 vrk ja Malesiassa 6 vrk. Singaporen ensimmäinen hotellimme Swissotel Merchant Court ei  sisällytä hintaansa nettiyhteyttä, mikä on paikallisille hotelleille yleistä,  joten bloggauksia tulee satunnaiseen, mutta takuuvarmaan tahtiin. Tehtaan takuu. Nykyään muuten ei kovin monessa paikassa enää törmää tosiasiaan, että hotellihintaan ei kuulu nettiyhteys. Olemme omatoimimatkalla ja senkin vuoksi tarvitsemme välillä  yhteyttä ulkomaailmaan, joten yhteyksien salliessa täydentelemme blogiamme ja tarkastamme kotoisen Suomen lumitilanteen. Siis seuraavan kerran linjat aukeavat meidän toimestamme toivottavasti Singaporesta!

No olipa ihan unohtua...Hei IsoM ja PikkuA siellä Singaporessa! Sellaaaasta vaan, että ollaan perillä hotlalla sitten pyhäiltana. Pitkä matka + kuuma + loman alku. Arvostaisimme varmaan raikasta vastaanottoa...You know!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luettu on! Kiva, että huomioitte paikalliset säännöt, esim. ei tupakan tumppeja kadulle!!! (tiedoksi oudoimmille, että pariskunta ei polta!)
HYVÄÄ MATKAA toivotteloo pariskunta Pohojammaalta

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos toivotteluista!
Se on mukavaa, ettei tällä kertaa tarvitse itse olla pihapoliisina vahtimassa OIKEAA!!! käytöstä, kun valtion puolesta homma hoituu ;-) Enempi kuin toivottavaa on myös, että sinivalkoiset siivet saavat meidät ylös täältä lumisesta Etelä-Suomesta.