5.4.2011

Taas Saksaan!


Tegernsee ja ne Saksan kaupungit, joihin olemme tutustuneet.
Neljässä niistä emme ehtineet yöpymään.


Tuumailimme laittaa lukijoille yhteenvetoa Saksan reissuistamme näin Berliinin matkan kynnyksellä. Ensimmäistä kertaa matkustimme sinne v. 2005 ja sen jälkeen maa on tullut tutuksi. Yli 20 kertaa siellä on sen jälkeen käyty. Noilla matkoilla olemme usein oleskelleet ainakin kahdessa kaupungissa ja tehneet päiväretkiä naapurikaupunkeihin.


Tämän näimme mekin.
Tuomiokirkko Kölnissä.

Saksa viehättää meitä monin tavoin. Se on matkailijalle helppo maa vierailla. Julkinen liikenne toimii hyvin, kaupungit ovat siistejä ja rakennukset hyvin hoidettuja. Ihmiset ovat ystävällisiä ja kuultuaan meidän olevan aus Finland, on suhtautuminen vieläkin lämpimämpää. Suomen historiaan verraten aidosti vanhojen kaupunkien ja kylien historialliset rakennukset ällistyttävät ja varsinkin Baijerissa bierstubet ovat tunnelmaa täynnä.


Nämä viitoset asuvat Kölnissä


Freiburgin viiniköynnöksiä

Yksi täky Saksa-visiitteihin ovat olleet tietysti myös bundesliigan pelit, joita K seuraa kotisohvaltakin. Pelitunnelma stadionilla on omaa luokkaansa. Fanikulttuuri on fiksua ja läpäisee kaikki ikäluokat. Voi olla, ettei Janen pelianalyysi luotaa kovin syvältä, mutta hauskaa meillä on ollut katsomoissa. Onneksi K on saanut muutaman kerran käydä katsomassa pelejä asiantuntevammassakin seurassa.


Bayern Münchenin matsiin menossa upealle Allianz Arenalle


Oktoberfest


Epänormaali tilanne Oktareilla. Porukat istuvat.
Jaa, kello mahtaa olla aamulla puoli yksitoista

Varsinaisia teema-reissuja ovat tietysti olleet neljänä peräkkäisenä vuonna koetut Oktoberfestit sekä reilu pariviikkoinen Mosel- ja Rein-jokien varrella, jolloin siirryimme kylästä toiseen jokilaivojen kyydissä tai bussilla. Lisäksi pyöräilimme jokivarressa sekä vaelsimme viinirinteillä.


Mosel


Cochem ja linnansa


Moselin jokilaiva odottaa aamuisia matkalaisia


Mosel- ja Rein-joen varsilla on linnoja enemmän kuin ehtii laskea. Jotkut niistä kunnostettuja ja ylläpidettyjä, mutta useista on jäljellä vain raunioita. Tässä Burg Eltz, jonne seikkailimme Cochemista pyörällä ja patikoiden. Tämä linna on hyvin säilynyt syrjäisen sijaintinsa ansiosta.

Reinin virta on vuolas ja sen varrella oli enempi turisteja ainakin kesällä 2007


Bernkastel on ehkä Moselin pittoreskein kylä. Vanhimmat talot jopa ovat jopa 1400-luvulta. Tulvat ovat nousseet kymmeniä kertoja rakennusten alakerroksiin ja silti tämäkin kaupungintalo näyttää aika upealta.



Tämä Bacharachin talo on esimerkki siitä, kuinka vanhaa vaalitaan Saksassa


Koblenz ja Deutsches Eck, jossa Mosel (oikealla) ja Rein kohtaavat.

Yleensä olemme Saksassa tulleet toimeen mainiosti englannin kielellä. Toki saksan sanastokin on jonkin verran vahvistunut ja ruokalistat aukenevat jo melko hyvin, jos niitä ei ole kirjoitettu baijerin murteella. Moselin kylissä oli ihan pakko turvautua äläskelpoiseen saksaan. Siinä auttoi työnjako, jossa K selitti asiamme saksaksi ja Jane kuunteli mitä meille vastattiin. (Vaikkei saksaa osannutkaan!).


Frankfurtin pilvenpiirtäjät


Düsseldorfin Rhein-turm

Jos pitäisi valita lempikohde tai -alue, päädymme ilman muuta Baijeriin. Useimmin olemme vierailleet Münchenissä, mutta myös Nürnberg oli viehättävä joulumarkkinoiden aikaan.


Hampurin raatihuone. Hampurissa saksalaisuus läheni skandinaavisuutta.


Raatihuoneen edessä Münchenissä


Neuschwansteinin linna Füssenissä, Baijerissa.


Dresden on upeasti entisöity. Hienot palatsit ja taidemuseot sekä vaikuttava Frauenkirche. Leppoisa jokiranta ja terassit. Kannattaa käydä!


Berliinin holokaustimuistomerkki kesällä 2008


Mittenwald on Saksan eteläisin kaupunki ja se sijaitsee Karwendel-vuoriston kupeessa.
Aivan Itävallan rajan ja Seefeldin kaupungin läheisyydessä.

Ei kommentteja: