19.4.2011

Iso Jytky tuntuu Berliinissäkin!

Pääsiäisen vietto alkoi tiistain työpäivän päätteeksi heti ja välittömästi, kun suunnistimme auton keulan kohti Helsinkiä ja lentoasemaa. Kaunis ja aurinkoinen sää oli Suomessakin ajella, mutta Berliiniin tullessamme oli lämpöasteita heti reilusti enemmän. Yli kahtakymmentä näyttivät mittarit illalla puoli seitsemän aikaan kun lentomme laskeutui. Puut kukkivat ja viheriöivät ja nähtiin lähes täydessä lehdessä oleva koivukin.

Harvinaisen miellyttävä lento oli muuten pitkästä aikaa. Lento oli aikataulussaan ja koneessa kaikki sujui mukavasti. Ei ollut kovaäänisiä selittäjiä eikä kone tainnut olla edes täynnä. Kaikin puolin miellyttävä lento. Ennen lentoa kentällä nautittu olut muuten maistui erityisen maukkaalta: maksoihan tuoppi peräti 7,50€! Tuollaisen kiskonnan jälkeen on kyllä helpotus saapua tänne Saksan hanojen ääreen, josta maittavan kuohuvan saa 3 - 3,50 eurolla.

Ajelimme vartin matkan bussilla Zoon rautatieasemalle, josta kymmenen minuutin kävelyn jälkeen päädyimme hotelliimme Hampton by Hiltoniin. Hotelli on uusi ja huone kaikin puolin mukava. Siitäkin huolimatta, että paikallisjunakiskot menevät ikkunan edestä ja junia kulkee taajaan. Äänieristys on todella hyvä. Nettiyhteys on täällä ilmainen ja pelaa aivan loistavasti.

Nähtävyydet ovat seinällämme, jos vaikka ei muuten satuttaisi näkemään.

Ja kuinka ollakaan, ensimmäinen juttu mitä saamme nähdä televisiosta kun sen huoneessa avaamme: toimittajat kommentoivat Suomen vaalitulosta ja spekuloivat perussuomalaisten menestystä. Jytky!

Huomisen suunnitelmissa on vuokrata pyörät ja lähteä Piiitkälle kierrokselle ympäri kaupunkia. Sääennusteet lupaavat kaunista säätä ja blogiin on luvassa lisää kuvia.



Ei kommentteja: