20.4.2011

Berlin mit dem Fahrrad


Kohteena Schloss Charlottenburg. Aurinko paistaa, puut viheriöivät
ja loma aluillaan. Elämä hymyilee.


Eilen tehty suunnitelma piti ja tänään on tutustuttu Berliiniin pyöräillen. Vuokrattiin pyörät tästä hotelliltamme ja aamulla 09.00 jälkeen lähdettiin ja kotiuduttiin tuossa ennen viittä iltapäivällä. Oikein perinteiset mummopyörät saatiin ja selkä suorana polvet 90 asteen kulmassa on pyörää sotkettu ja tarkasteltu historiallisesti merkittäviä kohteita. Ei puuttunut kuin Lidlin muovipussi takatarakalta ja olisimme käyneet ihan paikallisista. Ja tuo ilma. Se on Saksassa aina mainio! Lämpöä on ollut reilusti yli 20 astetta ja ihan t-paidassa ja shortseissa on pärjätty. Tuleviksi päiviksi on luvattu lämpimämpää, joten ei meillä ole valittamista.


Schloss Charlottenburg oli ensimmäinen kohteemme


Näkymä linnan takaa suurelta puistoalueelta

Linnan jälkeen pyöräiltiin entiseen Itä-Berliiniin.
Maisemat olivat välillä aika karuja ja junarata kulki mukavasti pään yläpuolella.

Tänään on pyöräilty ihan reipas matka myös pituudeltaan. Etenkin kun suuri osa on ajettu tuolla suurkaupungin ruuhkassa. Tosin täällä autoilijoilta tuntuu enimmäkseen puuttuvan sellainen terve suomalainen sarvikuonomentaliteetti ja nämä huomioivat pyöräilijät liikenteessä ja mekin palasimme terveenä hotellille. Reissu suuntautui entiseen länteen, itään ja Mittessäkin tuli pyörittyä.


Viihtyisä biergarten, hienoja puita ja mielenkiintoisia Itä-Berliinin taloja

Tehtiin terävä havainto, että pyörällä ehtii enemmän kuin kävellen, joten pääsimme käymään sellaisissakin paikoissa, joihin viimeksi ei kävellen ehtinyt. Blogitoimitus toteaa iloisena, että tänään täällä Berliinissä on ollut aivan upea päivä ja lopettaa näihin kuviin ja näihin tunnelmiin!


Näkymä Spree-joelle.
Oikealla rannalla näkyy pisin jäljellä oleva pätkä Berliinin muuria
.
Kaukana siintää Alexanderplatz ja Fernsehturm.



Pisin jäljellä oleva pätkä muuria on 1, 3 km ja nimeltään East Side Gallery.
Muuri on täynnä taitelijoiden tulkintoja tapahtumista.
Kuvassa kuuluisa tapahtuma itäsaksalaisesta rajavartijasta, joka antaa periksi lännen houkutuksille ja hyppää piikkilankojen ylitse länteen kesken vartiovuoronsa.



Suurmiehet Breznev ja Honecker


Entisen Itä-Berliinin paraatikatu Karl-Marx Allee.
Melkein 100 metriä leveää katua reunustaa suuret elementtitalot
ja toisessa päässä on se kuuluisa tv-torni.



Tänään käytiin ihan varovasti ja pikaisesti vilkaisemassa Pariser Platzilla,
että Brandenburg Tor on paikallaan.



Currywürst on jo niin suuri käsite, että sille on täällä Berliinissä oma museokin


Tästä oli pakko ottaa kuva. Museosaari ja tv-torni taustalla.
Nyt tiedetään mistä Deutsche Wellen matkaohjelma Hin und Weg ottaa Berliinin kuvansa.


Siegessäulen näköalatasanteella jäi tänään käymättä.
Hitler kuulemma siirrätti Saksan sotajoukkojen voitonpatsaan Valtiopäivätalon edustalta nykyiseen paikkaansa Kesäkuun 17. päivän kadun varrelle.


Tällä kohdalla meinasimme kaatua pyörillämme. Biergarten! Että piti Saksassa löytyä Biergarten ja vielä ihan sattumalta! Cafe am Neuen See oli tuo todella viihtyisä paikka nimeltään ja siellä lunastimme päivän palkkion saksalaisina laatutuotteina.


Biergartenista on aika poistua, kun näkee strutseja keskellä miljoonakaupunkia.
No, tämä kaksikko kuitenkin patsasteli viereisessä eläintarhassa
, mutta poistuimme kuitenkin hotelliimme.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää aurinko paistavan komeasti Berliinissä! Muistakaa juoda riittävästi vehnäolutta jotta jaksaa polkea. Ja kiitos viimeisestä, toipuminen on alkanut pikkuhiljaa...
Terveisin IsoM ja PikkuA

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitosta vaan itsellenne! Täällä tämä lämpö ja liikunta on auttanut lonkkakipuun ja toivottavasti se helpottaa sielläkin!

Anonyymi kirjoitti...

No, nyt on taas ihailtu ja ihmetelty teidän retkiä ja energisyyttä! KIVA, että ilmat suosivat. Täällä satoi eilen lunta, mutta nyt paistaa, kuten multimediaviesti osoitti, jos tuli perille. Juuso ja Maarit pääsivät tunnin myöhässä perille, tuli tekstari puolenyön aikaan. Nauttikaa yx olut mullekin (ei ole väliä wienerschnitzelistä !), niin mä syön teidän puolesta yhden käristeen ulkosaunan takan ääressä.
Palaillaan! -L-

Jaaskarit kirjoitti...

No tänään on sitten puolestaan kävelty ihan reippaasti ja hellettä on pidellyt. Jos nyt noin ihan vaatimalla vaadit niin ehkä sitten hyvää hyvyyttämme tuon oluttoiveesi täytämme. Meille ei täällä löydy kärkkäriä, mutta bratwurstia ja currywurstila on nautittu ja eihän Berliinissä voi käydä maistamatta Döneriä!