22.10.2015

Näkemiin New York!

 Laskee se aurinko New Yorkissakin

Oletko kaivannut blogimme ruokakuvia?
 Chelsea Market on herkkusuun taivas.


On tullut aika palata kirkkaista suurkaupungin valoista pimeään suomalaiseen syksyyn. Vaan onpas ollut upea viikko! Miten se aika lomalla menee niin nopeasti? Paljon olemme ehtineet, mutta jotain jää vielä tulevillekin New Yorkin matkoille. Jos haluat haistella todellista suurkaupungin elämää ja taivastella kirkkaita neonvaloja niin Isosta Omenasta löytyy.

 Halloweenin tunnelmaa Maanantai-iltana hyödynsimme City Passin risteilylipun. Circle Line antaa valita 
lukuisista eri vaihtoehdoista, joista valitsimme Harbour Lights -risteilyn.


New York on turvallisen oloinen paikka tällaiseksi metropoliksi. Esimerkiksi Buenos Airesissa sai olla tuplasti enemmän niskakarvat pystyssä kuin täällä. Vaan sattuuhan sitä täälläkin. Iso uutinen mediassa on ollut poliisin surma Harlemissa ja sitä tulee nyt  tv-kanavilta. On kuulemma neljäs New Yorkissa työtehtävissä surmattu konstaapeli tänä vuonna.
Ennen matkaa ja matkan aikana jahkailimme musikaaliin menemisen kanssa lähes tuskastumiseen saakka. Tiistaina sitten tempaisimme ja hinasimme itsemme Times Squaren lippujonoon. Lippupisteissä myydään halvennuksella tikettejä saman illan näytöksiin. Selvisimme vain 20 min jonotuksella, vaikka olemme ymmärtäneet, että lippuja voi joutua jonottamaan parikin tuntia.

 Selvisimme Times Squaren lippujonosta 20 minuutissa

Les Miserables oli musikaalimme ja se oli aivan huikea. Janella tuli kyyneleet liikutuksesta ja K vertasi kokemusta Bundesliigan futismatsiin. Tuon kauniimmin ei futismies voi asiaa ilmaista.

 New Yorkissa kannattaa mennä musikaaliin!


Täällä muuten tuli ihan käsittämätön säämuutos. Viikko on ollut pilvetön ja aurinkoinen, joten meillä on ollut aivan mainiot kaupunkilomaan sopivat säät. Alkuviikon ajan lämpötila oli kuitenkin välillä lähellä nollaa! Nyt taas parin viime päivän ajan ollaan menty lähes hellelukemissa, joten kiinalaisilta ostetut pipot ovat jääneet huoneeseen.

Keskiviikkona kävimme Empire State Buildingissa. City Passiin olisi kuulunut iltakäyntikin samaan paikkaan, mutta tulimme allergisiksi jonottamiselle ja jätimme sen väliin.
  
Tällaiselle normituristille New York ei ole mikään edullinen paikka. Ravintolakäynti tekee aikamoisen loven kukkaroon, vaikkei missään hienoissa paikoissa ole käytykään. Pikaruokaa myydään joka kulmalla, mutta hodarikärryjen tuotteet ei ihastusta herättäneet. Ihan odotamme seuraavaa matkaamme maukkaiden bratwurstien Saksaan! Oluttuoppi oli edullisimmillaan kuutisen dollaria, mutta jossakin pulitettiin kymppikin huurteisesta ja tippi päälle. Havaijilla ei muistimme mukaan syöminen ja juominen näin kallista ollut. Täällä on mielestämme aika hintavaa jopa suomalaisen mittapuun mukaan.


Torstaina lähdemme kotimatkalle. Suurkaupungin ruuhkat jäävät taakse ja lauantaiaamuna pääsee esim. Turun keskustan Elixiaan ilman metroa. Metroruuhkia emme jää kaipaamaan, vaikka juna onkin kätevä tapa liikkua täällä. Ihan tarpeeksi on saatu seisoa tappituntumalla tuntemattomien amerikkalaisten kanssa.

Hei, eikös tuossa olisi oiva paikka...

 ...nauttia Shake Shackin Smokeshack ja Ranet? Kerro ihmeessä,
 jos olet syönyt Ranet hienommassa paikassa!

Nyt sitten pitäisi sinnitelllä lähes kokonainen kuukausi syksyisessä Suomessa ennen seuraavaa reissua. Marraskuun lopulla matkaamme Düsseldorfin seudulle seuraamaan K:n ihailemaa maailman parasta futisliigaa. Sitä odotellessa!

 Se on näkemiin New York!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Son siinä! Kokemuksena hyvä, oletan😁👍! Uskon, että palaatte! Minä odotan kevättä jo kovaa✈Ⓜ -L-

Soleil kirjoitti...

Kiitos tästä matkasta!
Varmasti oli huikea tuo musikaali, mutta on se huikea kokemus Bundesliigan pelikin. :)

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos Soleil ja Leena! Täällä pakataan pitkää kotimatkaa varten...ja sitten alamme odotella Saksan futismatkaa:)

Hannaliina kirjoitti...

"Tappituntumalla"

Mielikuvat vain vilistävät päässäni...

Jaaskarit kirjoitti...

No, jos Suomi köyhä on ja siksi jää niin ainakin kielestä voi ammentaa. Ja nyt ollaan taas täällä rikkaitten kielikuvien maassa. Ei ole Turun moottoritiellä ruuhkaa.

Helna kirjoitti...

Löysinpä kivan blogin. Hain tietoa Brennerin solasta ja sitä esittävistä kuvista bongasin Mieluusti maailmalla -blogin. Hienoja kuvia ja jouhevaa kerrontaa. Kyllä matkailu avartaa. Toivotan teille hyviä matkoja, joista saatte voimaa ja intoa uusiin kohteisiin. Minäkin kirjoittelen MIELUUSTI matkoistani. Jos kiinnostaa, tarinani löytyvät www.menomonot.blogspot.com

Jaaskarit kirjoitti...

Kyllä kiinnostaa. Seuraamme blogiasi!