20.10.2015

New York ristiin rastiin

 Metropolitan museon kattoterassilta on mukavat maisemat

Pari viimeistä päivää olemme kierrelleet ristiin rastiin New Yorkia. Chinatown, Little Italy, Greenwich Village, Soho ja paljon paljon muuta on kävelty läpi. Chinatown näkyy olevan täälläkin tutun rähjäinen, mutta Little Italy ja Soho olivat jo enemmän meidän makuumme. Paljon on kävelykilometrejä takana ja vielä enemmän metrometrejä, sillä ilman metroa täällä ei hyväjalkainenkaan turisti pärjää.


 Central Park









Sunnuntaina kävimme Central Parkissa ja Metropolitan museossa. Päivä oli taas kaunis ja aurinkoinen , mutta sen verran kylmä tuuli täällä on, että piti ostaa pipot! Kiinalaiset eivät paljoa pipoista tahtoneet ja tinkaamalla lähti vielä melkein puolet hinnasta. Metropolitan museossa kiertelimme aikamme, mutta siinä vaiheessa, kun K väitti 1700-luvulla maalatussa muotokuvataulussa näkevänsä Martin Beckistä tutun Gunvald Larssonin päätimme jatkaa matkaa. Vinkki: älä missaa museon kattoterassia, josta on upeat maisemat Central Parkiin ja Manhattanille.




Pyhäiltana kävimme Rockefeller Centerin Top of the Rock -näköalatasanteella. New York City Pass ei tällä erää paljoa helpottanut jonojen ohittamisessa, vaikka niin sitä kaupattiin. Olimme ehkä juuri hektisimpään aikaan liikkeellä. Voucherin vaihtamiseen lipuiksi piti jonottaa 20min ja sen jälkeen vielä vajaa tunti piti odottaa omaa hissivuoroaan. Onneksi odotusajan pystyi viettämään naapurirakennuksessa mukavassa irlantilaisbaarissa.

 Washington Square Park

Wannabe Elton John

Flatiron Building. Ensimmäinen pilvenpiirtäjä.


Antti Tuurin kirjassa Taivaanraapijat päähenkilö Jussi Ketola rakensi v. 1907 tätä pytinkiä.
Teräksen nostajien palkat olivat kovat ja Tuurin mukaan vain intiaanit ja suomalaiset 
olivat tarpeeksi hulluja dallailemaan korkeilla teräspalkeilla. Ketolahan sitten putosi.


Ennen oli miehet rautaa

Flower district

Empire State Building



Maanantaina poikkesimme East Riverin saarella Roosevelt Islandilla. Sinne kulkee hiihtohissimäinen kaapelivaunu Manhattanilta. Itse saarella ei ollut meille katseltavaa, mutta sieltä on hienot näkymät Manhattanille. Ja itse matkan pääsee kulkemaan metrokortilla!


Halloweenia pukkaa
 Matkalla Roosevelt Islandille

Roosevelt Island


Tällaista siis New Yorkissa parin päivän aikana. Maanantai-illan ohjelmassa on laivaristeily Manhattanin ympärillä eli tiedossa pitäisi olla jälleen suurkaupungin iltavaloja!

 Soho on cool!

Loma jatkuu!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva aamu taas, kun sai lukea teidän hengästyttävää retkeilyä siellä tutuissa paikoissa! Mähän sanoin, että lokakuussa voi olla hyytävän kylmä, mutta ihana auringonpaiste korvaa jotain. Ihanat halloween koristeet ja upea central park. Vielä on ilmeisesti Zabar's ja Macyn runsas noutopöytä käymättä😄 Kyllä te vieä ehditte vaikka mitä, teidät tuntien, paljo jää vielä kuitenkin seuraavaan reissuun! Energistä breakfastia, kun heräätte ja eiku kohti uusia seikkailuja. Take care! -L-

Jaaskarit kirjoitti...

Terve, ollaan itsekin tultu siihen tulokseen, että me ehitään aika paljon:) Jää silti kohteita tulevillekin Nykin reissuille, sillä niitä tulee. Makee mesta. Zabars on käyty katsomassa, mutta ei vielä Macya. Tänään saatetaan yrittää samoin kuin konserttilippuja..!!! Katsotaan miten meitin käy!

Anonyymi kirjoitti...

Good Morning! Ilmeisen ihanaa on ollut, kun on jo varmistunut paluu samoihin maisemiin. Ja ilmeisesti hotellikin on täyttänyt odotuksenne? Kuvat ovat kuin elokuvista. Onneksi niitä ei kerrankin tarvitse katsella loskan keskellä, vaan täälläkin on oikein aurinkoinen ja Likan makuun sateeton keli:) Nauttikaa vielä olostanne, ja eikös se aikaero mene sieltä palautuessa jotenkin järkevämmin kohilleen. Pus!

Jaaskarit kirjoitti...

Huomenta vaan täältäkin. Oltiin eilen musikaalissa ja nukuttin nyt jopa lähes kahdeksaan!! Alkaa kello kääntyä ja nyt se sitten pitää vääntää takaisin Itä-Euroopan aikaan. On ollut ihan mahtava reissu ja onneksi on vielä pikkusen jäljellä. Kyllä täällä on Likkaa muisteltu ja siinä sivussa vähän teitäkin:)Viikonloppuna nähdään!!