5.3.2015

Oahu ja Kauai


 Hawaiin lomamme on ohitse ja varhain torstaiaamuna alkaa pitkä kotimatkamme. Kaikki on mennyt enemmän kuin hyvin ja loma on ollut hieno. Olemme onnistuneet tekemään kohteissamme mitä oli tarkoitus ja ilmat ovat suosineet. Ei auta, kotia kohti on lähdettävä, sillä tännekään ei varmaan voi jäädä. Siitäkin aiheutuisi erinäisiä ongelmia sekä kotona että varmaan ennen pitkää myös täällä.

Viime vuonna totesimme, että Hawaii on meille mieluisin käymistämme talvilomakohteista eikä mielipidettä tarvitse muuttaa vieläkään. Hawaii on meidän makuumme! Täällä on kaunista, siistiä, kaikki toimii yleensä kiitettävästi, palvelu on amerikkalaisen tehokasta ja ystävällistä ja lisäksi täällä on turvallisen tuntuista ainakin niihin vuorokauden aikoihin ja niillä alueilla missä me liikumme. Hintataso on kohonnut viime vuodesta euron heikkenemisen myötä, mutta edelleen täällä pystyy syömään ja juomaan tarkan lomalaisen budjetilla niin halutessaan. Mahdottoman suuri plussa tulee myös patikointimahdollisuuksista eikä ilmakaan ole tukahduttavan kuuma kuntoilemiseen.



Oahu vai Kauai? Tuohon on mahdoton vastata, sillä kyseessä on kaksi niin erilaista saarta. Tämän matkan mahtavimmat elämykset koimme ehdottomasti Kauailla Na Pali Coastilla, Waimea Canyonilla ja Kalalau Traililla. Ne ovat todella mieleenjääviä paikkoja ja lisäksi Oahu oli meille jo tuttu vuoden takaa. Mielenkiintoinen seikka on, että Oahulla on järisyttävät määrät japanilaisia, mutta Kauailla ja viime vuonna Mauilla heitä ei ollut nimeksikään.




Kauain luonto ja maisemat ovat aivan upeat ja hienommat mitä Oahulla vaikka myös Oahulla riittää hienoja paikkoja. Kauai on kuitenkin pieni saari ja pohdimmekin olisiko siellä riittänyt uutta tekemistä esim. vaikkapa pariksi viikoksi? Juttelimme parinkin amerikkalaisen kanssa, jotka pitivät Kauaita liian hiljaisena ja kaipasivat Oahun ja Honolulun sykettä! Joku taas mollaa Waikikin turistimassoja ja ruuhkaista rantaa. Onhan täällä porukkaa, ei siinä mitään. Kannattaa etsiä muita kohteita, jos tahtoo katsoa yksin autiota hiekkarantaa.

 Waikiki Beachilla voit ahdistua väenpaljoudesta tai
 heittäytyä mukaan rentoon rantatunnelmaan

Se on siinä, kotimatka kutsuu. Mukava, jos olet pistäytynyt katsomassa Hawaiin kuulumisiamme ja kiitos kommenteista! Ne ovat aina mukavia. Seuraava tiedossa oleva reissu on vasta kesäkuussa, mutta epäilemättä parin päivän päästä kotiutumisesta netin lentojen hakukoneet keväälle ovat ahkerassa käytössä, joten blogimme päivittynee varmasti ennen kesäkuuta.

Aloha ja Mahalo guys!


8 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Mäkin varmasti tykkäisin Havaijista vaan kun en tykkää lentämisestä niin se on hieman liian kaukana. Kiitos kivoista matkatarinoista, oli ilo nojatuolimatkailla pimeän harmaassa Helsingissä. Toivottavasti kotimatka sujui hyvin!

Matkailu on muuten äärimmäisen huono lääke matkakuumeeseen, sehän vaan pahenee mutta senhän te jo tiedätte :)

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos Tiina, olemme jo kotona onnellisesti! Tänä vuonna paluumatka sujui onneksi ilman 3 tunnin viivästystä Lontoossa. On se kyllä kaukana ja paluumatkalla tulee välillä mieleen noin pitkälle matkustamisen mielekkyys? Vaan sitten se kotona unohtuu ja muistaa vaan ne hienot lomakokemukset:)

Anonyymi kirjoitti...

Luettu, kun omalta lomalta päästiin kotiin. Hienot kuvat, haikeus löi läpi ja HYVÄ selfie!
-L-

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitosta, on vähän haikeeta, mutta arki on taas alkanut pyöriä...

Susanna kirjoitti...

Upeat maisemat, varmasti mielenkiintoinen luontokohde

Jaaskarit kirjoitti...

Sitä se kyllä oli. Me pidämme vielä patikoinnista, joten siitä tulee vielä superplussa Havaijille!

Jenni kirjoitti...

Piti vielä tulla tänne kommentoimaan, että tämä teidän juttusarja Havaijista on ollut tosi hyvä! Tai siinä mielessä tietty huono, että nyt tekisi taas mieli lähteä sinne päin, vaikka muitakin paikkoja eittämättä olisi nähtävänä. ;)

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos Jenni,mukava kommentti!! Täytyy myöntää, että itselläkin tulee aina ikävä tuonne, kun valokuvia reissusta katselee. Ehkäpä vielä joku päivä, mutta varmaan lähitalvina pitää yrittää keksiä jotain uuttakin :) Kesällä puolestaan houkuttaisi Kalifornia, mutta silloin pitäisi malttaa yksi kesäloma olla pois Alpeilta On se niin pal vaikiaa ;)