3.3.2015

Oahua kiertämässä

 Meillä on tapana Honolulussa vieraillessamme käydä ilmoittautumassa 
vanhalle kuninkaalle, joka seisoi juuri samassa paikassa kuin vuosi sitten. 
Lempinimeltään kunkku on Kamehameha I. Paremmin hänet tunnetaan nimellä  
Kalani Paiʻea Wohi o Kaleikini Kealiʻikui
 Kamehameha o ʻIolani i Kaiwikapu kauʻi Ka Liholiho Kūnuiākea.

Chinatownin markkinat

Sunnuntaina Honolulussa vietettiin täällä lomailevien Turussa asuvien vuokra-autonkuljettajien autotonta päivää ja mekin päätimme osallistua tempaukseen! Meidät on helppo ylipuhua kaikkeen hauskaan! Jätimme vuokra-automme maksuttomaan parkkiin ja kiersimme Honolulua kävellen 16 km edestä. Aurinko paistoi sinitaivaalta, joten suurkaupungin asfalttikaduilla oli liki tulla hiki.

 Palasimme rannan kautta. Pohdimme mikä noista kaloista on
Humuhumunukunukuapua'a?

 Parkkipaikan maksuttomuus ei todellakaan ole täällä pala kakkua kuten ei muissakaan suurkaupungeissa. Hotellimme parkkipaikka maksaisi 28 dollaria/vrk, mutta olemme onnistuneet bongaamaan ilmaisen parkkipaikan viereiseltä rantakadulta tähän saakka joka päivä. Lomakassa kiittää ja Kauailla parkkisakon muodossa kovia kokenut kuljettajamme ego on saanut kaivatun piristysruiskeen! Onneksi parkkisakko meni ruotsalaisten piikkiin.

Aamulla Pillbox Traililla

 Lanikai Beach

Waimanolo Beach ja etäisin piste Makapuu Point, jossa bongailimme valaita

Ensimmäistä kertaa kukaan ei kommentoinut K:n t-paitaa, 
kun se oli ilman mitään tekstiä. Aiemmin "Run Fast" -teksti on kirvoittanut toinen toistaan nokkelampia kommentteja.  Muutenkin täällä ihmiset kommentoivat 
toistensa t-paitatekstejä. Onko jenkeillä t-paitatekstifetissi?Maanantaina kiersimme autoillen Oahun saarta. Ajoimme Honolulusta saaren poikki Kailuan kaupunkiin ja siitä jatkoimme rannikkoa pitkin pohjoiseen ja pysähtelimme North Shoren huimilla rannoilla. Kailuassa kiiipesimme Lanikai Beachin vieressä olevalla näköalapaikalle Pillbox Trailin huipulle. Nähdäkseen Lanikai Beachin ja muutakin Oahua pitää kiivetä vajaa puoli tuntia ja noin 150 korkeusmetriä. Suosittelemme!

 Giovannin katkarapurekka on Oahun North Shoren suosituimpia juttuja 
ja ajomatkan lounas nautittiin siellä.Sori vaan kaverit,
 tuoksumme vahvasti valkosipulille vielä kotona viikonloppuna.

Banzai Pipelinella vedessä on voimaa

 Jaa, että tuonne vai...

Joo!Katselimme aikamme surffausta ja K pohti, että olisiko
 vielä liian myöhäistä alkaa huippusurffariksi?

Hienoja lomapäiviä on siis takana taas, mutta harmaa pilvikin tuolla taivaanrannassa häämöttää torstaina koittavan kotimatkan muodossa. Ei siinä mitään, elellään Hawaiin hengessä vielä pari päivää. Hang Loose guys!

 Jos se huippusurffarius ei jostakin ihmeen syystä enää ihan täysin onnistuisi niin hylje seuraavalla rannalla näytti vaihtoehdon eläkepäivien viettoon.

Takaisin Waikikille Kalakaua Avenuelle. Cool!
Ei kommentteja: