19.9.2014

Mieluusti Moselilla


 Mosel perjantaiaamuna.

Pirteä perjantai pyöräillen. Ja mikäs on pyöräillessä näissä maisemissa. Aamusade hiipui pois aamupalamme aikana ja päivä on ollut sopivasti pilvipoutaa ja aurinkoa. Vuokrasimme polkupyörät (10e/kpl) ja kävimme noin 25km päässä Moselia etelään päin sijaitsevassa Neumagen-nimisessä kylässä. Kaikkiaan päivän aikana tuli pyöräilyä noin 60km, mutta ei sitä täällä edes huomaa tai ajattele.

 Täällä pyöräilee ihan ilokseen

Pidimme toki taukojakin eikä pöllömmissä paikoissa?

Piesportin kylä ja valkoisella tekstillä viinirinteillä lukee ilmeisesti tuottaja

Jos emme olisi menettäneet sydäntämme niin täysin Itävallalle
 ja Alpeille niin Mosel olisi hyvä vaihtoehto kesälomalle.
 Patikkareittejä viinirinteillä ja pyöräteitä jokirannassa riittää pidemmällekin lomalle.

 Pyöräily Moselin rannoilla on kyllä aika mukavaa hommaa. Aivan joen rannassa kulkee hyväkuntoinen pyörätie ja maasto on aivan tasamaata. Ei ihme, että porukkaa on kuin pipoa ja kunnoltaan joka lähtöön. Kauniita kyliä toisensa perään muutaman kilometrin välein ja säntilliseen saksalaiseen tapaan on huolehdittu siitä, että pyöräilijät eivät uuvu nälkään tai janoon. Aivan huippupäivä tänään.

 Kävimme todistettavasti Neumagenissa

K huolestui eilen illalla, että riittääkö Riesling täällä?
 Kyllä se varmaan riittää ja jatkokin lienee turvattu?

 Paluumatkalla Bernkastel jo tähtäimessäViimeiset kolme kuvaa ovat Bernkastelin keskustasta.
 Ei siitä kylä kauniimmaksi tule.

Kaikkea sitä aina reissuilla näkee ja sattuu, mutta tänään Wintrichin kylässä koimme jotain erikoista. Olimme pyöräilleet sen verran, että katsoimme ansainneemme pienet oluet. Poikkesimme Cafe Moselbrück-nimiseen baariin, joka oli täynnä iloisia ihmisiä olut- tai viinilasit edessään. Meille löytyi kuitenkin pöydän nurkka ja tilasimme tarjoilijalta pienet oluet. Herralta sekosi kasetti kuitenkin melkein täysin ja hän taivasteli kovaan ääneen, että tämä on kahvila ja täällä kuuluu juoda kahvia ja syödä kakkuja! Oli koominen tilanne, kaikki pöydät täynnä olutta tai viiniä juovia ihmisiä, mutta kai me katkaisimme kamelin selän? Nousinko leipomaan aamuyöllä turhaan? Äänestimme jaloillamme ja veimme euromme seuraavaan paikkaan.

Jos satut Wintrichin kylässä Cafe Moselbrückiin niin tilaa ihmeessä kahvia ja kakkua!
 Muuten hukka perii! Kuva otettiin paluumatkalla ja tarjoilijaherra oli ilmeisesti onnistunut saamaan kahvilaansa vain todellista kakkukahviporukkaa.


Ei kommentteja: