6.5.2013

Ciao Firenze!

 Kaunis Fiesole

 Firenze Fiesolesta katsottuna

Joutilaan päivät kuluvat nopeasti. Firenzen osuus lomastamme alkaa olla paketissa ja huomenna siirrymme takaisin Bolognaan noin 300 km/h junanopeudella. Firenzessä on ollut hienoa. Täällä on kaunista, hintataso on suomalaiselle edullinen ja ihmiset ovat ystävällisiä. Aivan upea kaupunki ja vierailun arvoinen. Mahtaa päästä Jaaskareiden Top 5-kaupunkilistalle.

 Croisantti ja hillo ei riittänyt ja Fiesolessa
 piti mennä ensimmäiselle snäkärille. Oli kinkkua ja juustoa riittävästi.

Jane Fiesolessa
Hannibal Lecterkin viihtyi täällä pitkään, mutta hänellähän tuli sitten jotain yhteensovittamattomia vaikeuksia paikallisten viranomaisten kanssa ja tämä perin epäkohtelias herra siirtyi jonnekin suurelle yleisölle tuntemattomaan paikkaan jatkamaan harrastustaan. Ajan kuluksi olemme arvuutelleet keskenämme mistä Uffizin ikkunasta Hannibal heitti yhden uhrinsa hirtettynä turistien kauhisteltavaksi. Saman kohtalon kokivat viisisataa vuotta sitten Medici-suvun vallan kaappaamista juonitelleet salaliittolaiset.

 Tuollaista reittiä pisteltiin vajaa 10 km.

Maallisen elämään kiroista saarnannut munkki Savonarola sai ensin kannattajia, mutta sitten firenzeläisiä alkoi ottaa tuo jankuttaja päähän. Olihan oikeasti kuitenkin kiva elää dolce vitaa! Munkki poltettiin roviolla Piazza Signorialla. Siinä oli tämän bloggauksen historia- ja elokuvahistoriapläjäys.

Siinä saa puutarhasaksilla napsauttaa pari kertaa.
 Tenniskyynärpään saa kaupan päälle.
Maanantaina hyppäsimme bussiin ja päräytimme noin 10 km päähän Firenzestä Fiesolen kylään. Takaisin Firenzeen tulimme kävellen noin parin tunnin ajan alamäkeen kauniita Toscanan pikkukujia ja -katuja ihastellen.  Tusina pikkufiatia tuli vastaan ja kävellen kohtaamamme mummut ja vaarit toivottelivat "buongiornoa". Oli nautinnollinen reissu ja varmaan Italiaa parhaimmillaan.
Firenzen Duomon sisällä on todistettavasti käyty

 
Firenzen Ponte Vecchio on erinomainen ja äärimmäisen halpa paikka koruostoksille.
 Kannattaa tulla kauempaakin. Esimerkiksi vaikka Turusta.


Tiistaina siis on aika siirtyä eteenpäin ja Firenze ja mukava majapaikkamme Il Salotto di Firenze saa jäädä. Mukava hotelli hyvällä sijainnilla, mutta aamupala on tätä italialaista croisantti- ja hillosysteemiä.Vahinko on kuitenkin otettu takaisin päivän mittaan eikä täällä ole nälkään tai janoon vielä kuoltu. Tuskin Bolognassakaan, mutta nyt sanomme Ciao Firenzelle!

 Arno-joen sillalla. Taustalla Ponte Vecchio

 Viimeinen ateria Firenzessä.

 Arrivederci Firenze!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ikävähän tuollaista paikkaa on jättää, nyyh! Teidän juttuja lukiessa tulee aina kulkurin vietti pintaan ja ajatukset juoksevat: koska, koska itse pääsee tuonne!
Hyvää Bolognan reissua, ja tiedän, että otatte siitä kaiken irti!
-L-

Jaaskarit kirjoitti...

Heippa Bolognasta! Tänne olemme päätyneet ja ensivaikutelma on hyvä! Kyllä me täällä pärjätään. Kauniin oloinen kaupunki.