24.10.2010

Wielä Wienistä


Tämä 11cm korkea Willendorfin Venus on 25 000 vuotta vanha.
Se nähtiin tänään Wienin luonnonhistoriallisessa museossa


Tri-joku -saurus

Wien: Kaupunki on ollut positiivinen yllätys. Ei tästä nyt mikään huono ennakkokäsityskään ollut, mutta oli tämä silti parempi kuin oltiin ajateltu. Yltiöihana matkakohde (lue: Täällä on kaikki käyneet...) tuottaa omat vaikeutensa. Kun täällä pitäisi samaan aikaan olla konsertissa, taidenäyttelyssä, vossikan kyydissä ja kakkukahvilla... ja mitä vielä?. Miten siis voisi "Onnistua"?


Lenkkipolulla olisi aikamoinen yllätys törmätä tällaiseen

Vielä havaintoja edellispäivästä: Bussimatka Bratislavasta Wieniin oli muuten reissun tylsintä antia. Ei niin sitten mitään nähtävää. Välillä piti oikein ravistaa itseään, että ajellaanko nyt Limingan pelloilla vai Euroopan sydämessä. Ennen Wieniä oli vielä niin suuret ja karmean näköiset teollisuusalueet, että ajattelimme kuskin sittenkin ajaneen vahingossa vielä syvemmälle itä-Eurooppaan. Itävallan tähän kolkkaan ei ole näköjään enää riittänyt niitä upeita vuoria ja laaksoja, joista saimme kesällä nauttia pari kuukautta. Tasasta aakeeta ja laakeeta, mutta kaupunki itsessään on hieno.

Hundertwasserhaus on tämän kaupungin arkkitehtoninen ihmeellisyys

Päivän kävelyreissulta palattiin hotellihuoneeseen ja siellähän odotti yllätys hotellilta. Tällä tavalla toimitaan oikeissa sivistysmaissa. Kortissa luki, että "Alles Gute zum Geburtstag".

'
Zum Geburtstag viel Glück!


Ja aika rientää: huomenna jo kotiin

Ei kommentteja: