23.10.2010

Ihmeellinen Wien


Upeita rakennuksia joka suunnassa


Kävelykatu on mustanaan ihmisiä
Harvoin saa näin ällistellä ympärillään olevä kauniita rakennuksia kuin täällä upeassa Wienissä. Mitkään amatöörivalokuvat eivät tee oikeutta tälle loistolle ja mahtipontisuudelle, mitä nämä pompöösit miljööt henkivät. Eipä ihme, että Wien on kaikkea mitä turisti kaupunkilomaltaan
voisi haluta.


Itävallan kotka tuomiokirkon katossa

Taidemuseoon matkalla


Ptruu, äläpä pillastu!

Uneliaan Bratislavan jälkeen tämän suurkaupungin kuhina tiheimmillään jopa hieman ahdisti. Sakkia oli ihan mustanaan. Onneksi keskustan ostoskaduilta pääsi pian vähän väljemmille alueille. Upea aurinkoinen sää esitteli kaupungin meille kauneimmillaan. Tutustuimme Hofburgin alueeseen sekä Maria-Theresien Platzin museokortteliin. Sieltä matka jatkui Rathausille, Votiivikirkolle, juutalaisten kortteleihin ja takaisin Schweden Platzille eli hotellille. Espanjalaisen ratsastuskoulun näytösten parhaat paikat oli jo ajat sitten myyty, joten piipahdin vain lipunmyyntiaulassa. Aikanaan Jerezissä näimme vastaavan esityksen ja se oli kyllä mahtava.


Michaelsplatz


Fiakerajelua tarjolla kävelytaidottomille

Kuninkaalliset parvekekoristeet

Hämmästelemme tämän upean Innere Stadin rakennuksia. Täällä ei löydy tylsän näköisiä laatikoita. Kaikki rakennukset näyttävät meidän silmissämme upeilta, loistokkailta, vähintäänkin satavuotiailta kaunottarilta. Toisen maailmansodan aikana Wieniäkin pommitettiin, mutta se säästyi suuremmilta tuhoilta.



Taidemuseo oli jo rakennuksena upea

Museon antimia oli mm. Pieter Bruegelin Babelin torni


Täällä viimeistään on nautittava wienerschnitzel


No vielä yksi mahtipontinen näkymä

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kulttuuri on kulttuuria, mutta schnitzel on huippua!!!
Upeaa blogia on teiltä taas saatu, ne menee jo ihan opaskirjojen yli!
Olipa säät upeat. -Leena-

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos vaan! Kyllä näitä kuvia mukava onkin katsella kun paluu tänne perusleiriin on tehty. Vettä sataa ja pimeää riittää!

-Jaana-