30.11.2016

Pyrähdys Prahassa



Viime viikonlopuna vietimme neljä päivää marraskuisessa Prahassa. Olimme käyneet Prahassa edellisen kerran joulun jälkeen vuonna 2004 ja se reissu jäi ikuisesti mieleen tapaninpäivänä tapahtuneen tsunamin vuoksi. Sitä uutisiontia tuli silloin luonnollisesti seurattua tiiviisti Prahassakin.



Siinä on rouva saanut näköjään tarpeekseen makkaran myynnistä
 

Tällä kertaa tarjolla oli vain positiivisia kokemuksia. Pitkä viikonloppu Tsekin pääkaupungissa, missä vielä aukesivat joulumarkkinat, oli mitä rentouttavin. Reissu oli oikeastaan jopa rauhallisempi kaikenlaisen tekemisen suhteen mitä ajattelimme. Kävelyä, joulutoritunnelmaa, jazzristeily Vltavan iltavaloissa, yksi klassinen kirkkokonsertti ja taisi siihen kuulua muutama tunnelmallinen tsekkiläinen baarikin. Ennen matkaa oli sen verran kiireistä ja kuluttavaa aikaa kotopuolessa, että tuo järjestely sopi tällä kertaa kuin nenä päähän. Ei tullut edes blogattua, kun muuten hyvässä hotellissamme oli huoneissa aivan surkea nettiyhteys.





Praha on kyllä kaunis kaupunki. Edes marraskuisen harmaa sää ei haitannut kaupungin tunnelmallisilla kaduilla. Joulumarkkinat toivat totta kai oman hienon lisänsä. Vaan yksi juttu siellä jaksoi ihmetyttää. Useissa baareissa saa nimittäin edelleen tupakoida. Vielä niitä löytyy tuollaisia paikkoja Euroopastakin. No, tarjolla oli ihan tarpeeksi savuttomiakin baareja, joissa pystyimme aina välillä reilun euron hintaisen makoisan tsekkioluen hörppimään sen suuremmin kulmiamme kurtistelematta.









Seuraavaa reissua saa sitten odotella pari kuukautta, mutta se ei tällä kertaa haittaa. Ihana vanha asuntomme lähtee tänään myyntiin ja uusi pitäisi löytää, jos tälle löytyy ostaja. Ainakin edessä on mielenkiintoisia ja jänniä aikoja ilman matkojakin kävi sitten tälle projektille miten kävi. Saattaapi olla, että pari kuukautta vilahtaa ohitse hyvinkin pian ja Etelä-Afrikan reissu on ovella ennen kuin huomaakaan. Uudella asunnolla tai ilman.

 Jazzristeily oli hauska kokemus


Sitten vaan kädet kyynärpäitä myöten ristiin tuleviksi
 viikoiksi/kuukausiksi, että ei olla keväällä asunnottomia

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kuvia!
hk

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos:)