3.5.2016

Näkemiin Cordoba, meen Malagaan!

 Alcazar de Los Reyes Cristianos oli sunnuntain aamukohteemme
Olemme siirtyneet Cordobasta Malagaan. Viimeinen päivämme Cordobassa oli Andaluciaa parhaimmillaan. Aurinkoa, sinitaivasta, ruusupuistoja, flamencon rytmejä, hevosshow ja meni siellä kaduilla uskonnollinen kulkuekin satojen ihmisten letkana. Eipä voi muuta todeta kuin, että johan oli kaupungissa elämää. "Supersunnuntai", eikä tullut lainkaan ikävä suomalaista vapunpäivää. Siinä on puutarhasaksille vihreetä mistä jyrsiä.Kerroimme jo aiemmin, että kohteeksi Cordoba valikoitui K:n ihmeellisen päähän pinttymän vuoksi. Kuulemma, jos kaupungilla on tuollainen nimi niin sen täytyy olla jotain. No, tuossa kohtaa kävi tuuri, sillä kaupunki on todella kaunis. Lisäksi nyt oli sattumalta meneillään jo aiemmin mainittu suurten ristien koristelukisa ja siihen liittyvä musiikkifiesta eli kaduilla ja kujilla riitti menoa ja meininkiä. Näillä andalucialaisilla on muuten varmaan jotenkin läpeensä parkkiintuneet kourat, sillä sen verran kuuluvasti jokainen tuntuu taputtavan tahtia tuliselle musiikille. Guadalquivir virtaa läpi Cordoban

 Päiväkävelyllä osuimme tällaiseen kulkueeseen, joka
 K:n mukaan oli cordobalaisten verhotankoesittely pyhäpäivän kunniaksi...


 Tuo hässäkkä muuten painaa oikeasti paljon...

..siellä on raavaita miehiä valkoisissa tennareissa ja kantajia vaihdetaan välillä.
 Uusi sukupolvi kasvaa jo vieressä.

Cordoban kaunein ruusuristi vuonna 2016 eli kisan voittaja

Ja ei kun voittotanssit käyntiin

Sunnuntaina illalla kävimme Cordoban kuninkaallisen ratsastuskoulun näytöksessä. Aivan huikea esitys, joka vei niin paljon mukanaan, että kuvatkin jäivät vähiin.Lomaa on onneksi vielä pari päivää jäljellä Malagassa. Bussimatka tänne sujui samalla tavalla kuin toiseenkin suuntaan eli kuumasti. Onkohan täällä joku sääntö, että bussissa ei saa pitää ilmastointia päällä? Toinen yllätys oli, että täällä on tänään kansallinen vapaapäivä. Vapunpäivä on täälläkin vapaapäivä, mutta kun se osui sunnuntaille niin maanantai oli vapaa työn orjille tämän vuoksi. Ajankohtainen riitelyn aihe Suomessakin?

Polletkin oli vähän allapäin, kun poistuimme Cordobasta

Cordoba on ohi eli miten tästä eteenpäin? Kuten aiemminkin,
 Chorizo, Pimientos ja Pescados. Aurinkoa ja hellettä.
 Näillä yritetään pärjätä!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki blogit luettu ja hyviksi havaittu😊 Upeeta, upeeta on taas teidän loma! IHAN vähä käyp katteeks😤. Nauttikaa, ihan varmasti teettekin, tappiin asti👍👌

Tiina kirjoitti...

Kauhea matkakuume tuli kun kävin lukemassa Espanjan postaukset! Hienoja paikkoja. Aikanaan saksan kurssilla espanjalainen opiskelijakaveri mainitsi Cordoban yhtenä hienona kohteena. Myös Alhambra mainittiin, mutta ei olutmerkkinä niin kuin teillä näytti olevan :)

Jaaskarit kirjoitti...

On ollut taas kyllä uskomattoman upea reissu, täytyy myöntää. Viimeistä päivää viedään ja lähtö on vasta puolen yön jälkeen eli pitkä lomapäivä vielä edessä:)

Jaaskarit kirjoitti...

Moi Tiina, hyvä jos synnytimme matkakuumeen:) Cordoba oli kyllä mahtava paikka, voimme suositella. Tästä Malagasta oli näppärä siirtyä sinne 2,5 tunnin (kuumalla) bussimatkalla. Ollaan me käyty siellä Alhambrassakin, joka sijaitsee Granadassa, mutta tosi piristävältä se tuntui tuo tämänkertainenkin Alhambra Cordoban katujen kuumuudessa;)