29.4.2016

Andalucian aurinkoon!

 Cordobassa tarkenee periaatteessa ilman rinkkaa
 ja vatsan puolella roikkuvaa reppuakin

Meille oli jostakin kertynyt sen verran Finnairin lentopisteitä, että tarjolla oli " ilmaislennot" Eurooppaan eli vain verot piti maksaa. Se tarkoittaa köyhälle sitä, että lennetään niin pitkälle kuin pisteillä pääsee ja tässä tapauksessa meille se tarkoitti Malagaa. Ei lainkaan huono vaihtoehto etenkin, kun Andalucialla on niin hienoja kaupunkeja vierailtavana ja Malagasta on helppo siirtyä paikasta toiseen.


 Bussimatkalla Malagasta Cordobaan

 Cordobassa matka hotellille oli "like walk in the park".Cordoban vanha kaupunki on samanlainen sokkelo sinne tänne suuntautuvia 
pikkukujia kuten Sevillassa tai Valenciassa. Kartta on ihan turha.
Olemme reissussa viikon ja siitä neljä päivää kuluu Cordobassa ja kolme Malagassa. Miksi Cordoba? Olemme aiemmin olleet Andaluciassa Malagan lisäksi mm. Granadassa, Sevillassa, Nerjassa, Jerezissä ja Cadizissa. Cordoba on paikka, jossa emme ole käyneet, mutta se on ollut listalla. K:n työhuoneen maailmankartta saa uuden nuppineulan ensi viikolla Cordoban kohdalle. Eikä turhaan! Tämä on hieno kaupunki heti ensi perstuntuman mukaan ja perstuntumaa pitää aina reissussa kuunnella tarkalla korvalla.Lensimme siis Malagaan keskiviikkoiltana ja olimme perillä puolen yön jälkeen.  Sen verran hitaasti laukkujen tulo hihnalle kesti, että myöhästyimme viimeisestä junasta. Siispä taksilla suhasimme varaamamme budjettihotelliin bussiaseman viereen. Siellä kävimme vain nukkumassa muutaman tunnin ja aamulla ajelimme onnikalla kohti Cordobaa. Matka kesti reilut pari tuntia ja Cordoban bussiasemalta kävelimme 20min vanhaan kaupunkin, jossa mainio hotellimme Hospederia El Churrasco sijaitsee. Juuri muuta ei sitten tänään ole ehtinyt kuin vähän aikaa pyöriskellä Cordoban kauniilla kujilla. Pääasia, että perillä ollaan ja lomaviikko on edessä pitkästä aikaa. Hola amigos, se on loma nyt!

Ruokailu on meille olennainen osa lomaa Laskun maksamisen jälkeen meille tarjottiin vielä kierros
 Pedro Ximenezin sherryä vaikka emme tunne koko miestä?
 Tässä kujan kulmalla asustelemme muutaman päivän.
 Rimpauta ovikelloa, jos olet nurkilla!Ei kommentteja: