3.5.2015

Sateinen lauantai ja upea Howth

 Sateisen lauantain jälkeen sunnuntai oli upea

Lauantaina saimme maistaa taivaan täydeltä Irlantia. Vettä satoi tuulen kanssa ympäri vuorokauden. Onneksi varusteet olivat kelin mukaiset, eikä sade menoa haitannut. Paikallisten mielestä varmaan ihan normi sää.

 Kävimme sadepäivänä Guinness Storehousessa, joka on Irlannin suosituin nähtävyys. Tiesitkö, että maailmassa juodaan päivittäin noin 10 miljoonaa tuoppia Guinnessia?

Yli 50v piti elää, että joku kertoi kuinka juoda olutta oikein.
  Elbow Room on tärkeä eli kyynärpää 90 asteen kulmaan. 

 Oikeaa kyynärpään asentoa on mukava treenata
 Dublinin pubeissa ja kuunnella letkeää irkkumusiikkia

Eivät ole päivät toistensa veljiä. Sunnuntai oli taas aivan toista maata. Aamulla aurinko ilahdutti ja antoi toivoa. Hyppäsimme bussiin ja ajoimme puolisen tuntia Dublinista pohjoiseen Howth-nimiseen kylään. Tarkoitus oli saada tuntumaa irlantilaiseen rantamaisemaan ja reissu oli odotettuakin onnistuneempi. Dublinin kävijälle voi lämpimästi suositella pistäytymistä Howthissa ja tuulettamaan pois kaupungin ruuhkat ihanilla irlantilaisilla rantakallioilla. Hieno paikka!

 Howth
Reissu alkaa olla tässä. Maanantaina odottaa kotimatka ja seuraavaa matkaa eli kesälomamatkaamme Alpeille saa odottaa puolitoista kuukautta. Dublin ja Irlanti oli mukava kokemus. Ei varmaankaan ollut viimeinen matkamme tähän maahan etenkään sunnuntain Howthin kokemuksen jälkeen.


Paluumatkalla ihailimme uimahyppääjiä. Huikeita kavereita!

Howth on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka Dublinin vilinästä

 Näkemiin iloinen Irlanti!

6 kommenttia:

Elina / Vaihda vapaalle kirjoitti...

Näyttääpä upealta, silloin kun sää suosii ;) Noita uimahyppääjiä tekee kyllä melkein pahaa katsoa :O

Tiina kirjoitti...

Huikeat maisemat! Amalfin rannikkoajelun ja teidän blogin Havaijin kuvien jälkeen on tullut mieleen, että sellainen merellinen patikointikohde voisi olla kyllä hieno. Nämä kuvat vahvistavat sitä ajatusta.

Kerkeette mua aiemmin alppimatkallekin, mulla lähtöön tasan kaksi kuukautta :)

Jaaskarit kirjoitti...

Moi Elina, silloin kun sää suosii taitaa olla juuri oikea sanonta. Joku paikallinen baarimikko kertoi, että täällä on sääprofeetat aina oikeassa, kun lupaavat vain sadetta tulevaksi. Oli muuten tosi hurjia kavereita nuo uimahyppääjät!

Jaaskarit kirjoitti...

Hienoja on ollut kyllä kuvat Italiastakin. Oli meillekin tuttuja paikkoja, hauskaa! Puhuttiin juuri tänään, että ihan mukavia kävelyreissuja tänään ja mm. Havaijilla, mutta ei ne ole sellaisia kuntotempauksia kuin Alpeilla! Hienoja kohteita, mutta vähän sellaisia "farkutjalassakävelykohteita":)

Anonyymi kirjoitti...

luettu. tervetuloa kotiin kuitenkin.

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitosta vaan, kotona ollaan ja arki koittaa taas...