28.12.2014

Minne sitä menisi? Varsovaan!


 Terveiset Varsovasta! Päädyimme tänne viettämään joulun välipäiviä sekä vastaanottamaan uuden vuoden. Pitkät jouluvapaat saivat meidät noin kuukausi sitten pohtimaan, että voisi lähteä pitkästä aikaa jonnekin reissuun! Mieli olisi tehnyt jonnekin eteläisempään Eurooppaan, mutta olimme liikkeellä niin armottoman myöhään, että lentohinnat karsivat hyvin tehokkaasti ensimmäisenä mieleen juolahtaneet kohteet. Päädyimme lopulta siis Varsovaan, sillä tänne oli siedettävät lentohinnat ja hotellien hinta/laatusuhde taitaa täällä olla enemmän kuin kohdillaan.

Olimme lauantaina perillä sen verran myöhään, että emme
 juuri ehtineet Kulttuuripalatsia kauemmaksi

Ennen tänne tuloa päätimme tällä lomalla "suorittaa" vähän vähemmän kuin yleensä. Ainakin tänään sunnuntaina se on onnistunut. Hotellimme Warzaw Mercury Centralin aamiainen oli todella hyvä eikä mitään puuttunut. Rauhallisen aamun jälkeen teimme kolmen tunnin kävelylenkin kauniiseen Varsovan vanhaan kaupunkiin. Takaisin hotellihuoneeseen oli mukava palata kipakasta pakkassäästä.

"Ohhoh! Täällähän on pakkasta!
 Siis onko Varsovassa tällaista?"

Huh huh, ei sentään. Kasvaahan täällä palmujakin!

 Presidentin linna


Näkymiä Nowy Swiat-kadulta

Kuninkaanlinnnan aukiolla oli vielä joulutunnelmaa.
Pylvään päässä on kuningas Sigismund, joka oli 
Suomen Juhana-herttuan ja Katarina Jagellonican poika. 
Lähes maanmiehiämme, siis.

 Kaveri oli kävellyt meitä enemmän, kun piti lepuuttaa jalkoja

Täällä voi luistella mukavassa ympäristössä

Lomamme on siis lähtenyt mukavasti käyntiin. Tästä jatketaan kohti uutta vuotta!


Toisessa maailmansodassa Varsovan rakennuskannasta tuhottiin 85 - 90 %.
 Kaupunki on rakennettu uudelleen lähes kokonaan.

Kotimatkalla säikähdimme, että vihreät vapaaehtoiset Venäjältä ovat löytäneet tännekin, mutta kyseessä oli paraati Tuntemattoman Sotilaan haudalla.

Vähemmän kaunista Varsovaa.
 Kilometrikaupalla suoraa asfalttitietä.

 Hotellimme naapurissa on Zlote Terasy-niminen ostoskeskus,
jossa kauppa kävi sunnuntaina samaan tapaan kuin arkena.
 Täällä voisi kyllä hintojen puolesta katsella muuallekin kuin alimmalle hyllylle.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Upeeta taas! Hyvää loppuvuotta teille ja mukavaa vuoden vaihdetta.

Jaaskarit kirjoitti...

Kiitos samoin sinne! Kyllä tämä kotiolot voittaa...Hemma bra men borta bäst!

Anonyymi kirjoitti...

Morjens! Tutun näköistä nurkkaa, siinä vastapäätä kulttuuritaloa (kulmassa iso H&M) oli ainakin edellisenä keväänä ihan mahtava 3-kerroksinen merkkivaate outlet.Tosin K:lla on niin bränikkä takki, että ehkä teidän ei sinne kandee eksyä:) Hieman oli salilla tänään orpo olo kun J ei ollut sparraamassa mua kunnon rääkkiin. Vielä on vähä tukkoinen olo, joten viimeiset mehut piti jättää tiristämättä. Olen enemmänkin panostanut pyhät massakauteen X) Viettäkäähän mukavia päiviä. Mulle on jäänyt elävästi mieleen miten iskällä katkesi siellä aamiaisen jälkeen vyö, kun kaikkea oli niin paljon ja se kaikki oli niin hyvää!

Jaaskarit kirjoitti...

Tervehys L+M+L!
Siis todellakin tämä olisi varsinkin nyt (alet!) shoppailijan paratiisi. Mutta, minkäs teet! Aamulla raikkain mielin kävellen liikenteeseen jonnekin kilometrien päähän Ja sieltä kiertoteitä takaisin... Iltapäivällä hotellihuone kutsuu aika vetävästi eikä kaupat houkuttele. Vedetään salilla hapot reisiin ja syke täysille sitten taas kun nähdään. Nyt on massakausi ;-) Timpan tapaus on varoittava esimerkki, mutta onneksi housut alkaa pysyä päällä jo ilman vyötä.