19.10.2012

Downshiftausta Gdanskin malliin

Downshiftaajat. Virallisen valokuvan jälkeen piti
 käydä viemässä takit hotellihuoneeseen.

Päivän sana on downshiftaus. Syyslomalla Gdanskissa ei ole tarkoitus tehdä juuri mitään. Katsella kaupunkia ja syödä, kun on nälkä ja juoda jos vaikkapa tunnin päästä saattaa olla orastava jano. Downshiftata. Jos vielä enemmän downshiftaa niin aika palautuu jo taaksepäin ja jos hitaammin kävelee niin kaatuu. Siihen tämä kaupunki tuntuu olevan sopiva, sillä kaikki on käden ulottuvilla. Ilmakin hellii eli täällä on aivan kesäiset kelit. Aurinko paistaa sinitaivaalta ja lämpötilä pyörii yli 20 asteessa, joten mikäpä täällä on ollessa.

Rantakatu, jonka varrella hotellimme Hanza sijaitsee.
K luuli viettäneensä vuoden 2012 viimeisen kesäpäivän 3 viikkoa sitten Bundesliigamatkalla Saksassa, mutta oli väärässä. Gdansk pisti paremmaksi.

Dlugi Targ

Talot ovat kapeita verotussyistä.

Gdansk on kaunis kaupunki. Tai no vanha kaupunki on kaunis ja siellä on hienoja vanhoja rakennuksia, kun taas toisaalla on hyvinkin rappeutunutta ja aika surkeankin näköistä asumusta. Kyllä täällä pitkä viikonloppu hyvin sujuu ja onpa taas vähän erilainen loma vaikkapa edelliseen Itävallan patikointilomaan verrattuna. Aina tämä kotiolot voittaa. Edullisten lentoyhteyksien vuoksi jokaisen turkulaisen peruserkin matkakohde, mutta ihan mukava sellainen.

Hotellimme vieressä on baari, jossa kaikki juomat maksavat
 4 zlotyä eli noin yhden euron. Kävimme  hämmästelemässä ihmettä
 ja nappasimme siitä jopa valokuvan, vaikka blogimme kuvatila alkaa olla lopussa.

Vähäinen kulutus, kevyet eväät.
Perunapannukakut ja erityisen maukas lohi!
Emme me kuitenkaan ihan kauhean downshiftaajia taideta perusluonteeltamme olla. Päivän maleskelun jälkeen tuli sellainen olo, että pitäisi tehdä jotain ja olemme vuokranneet huomiselle polkupyörät. Tarkoitus on pyöräillä Sopotiin, jonne arvelujemme mukaan on noin 15 kilometriä. Tasamaata ja auringon pitäisi taas paistaa, joten ei kai se ihan surkea lauantaipäivän ohjelma ole. Kuuntelimme juuri sujuvasti puolan kielisen sääennusteen ja tänne luvattiin aurinkoa ja Itä-Eurooppaan mm. Suomi-nimiseen maahan sateista. Pitää muuten muistaa kertoa siellä Sopotissa kaikille, että olemme samasta maasta kuin Marion Rung, joka voitti Sopotin laulukilpailut 1970-luvulla kerran vai kahdesti?

Aamupalan voisi syödä vaikka nojatuolissa.
Hotellimme lobby houkuttelee lököilyyn.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No, minä jo odotin jotain elommerkkiä! Tuntuupa mukavalta paikalta. Ei paha. Jos Turku olis lähempänä, niin miksikäs ei tilattais lento (siis Gdanskiin) sinne, vaikkapa joulunavauskaduille!?
Täällä ei nyt sada, lähden äiteetä panemaan perinnelotta-juhliin ja taidan mennä elokuviin iltapäivällä. Katson ilalla onko mitään elonmerkkiä teistä.
take care! love Leena

Jaaskarit kirjoitti...

Ei tässä mitään vikaa ole. Kyllä täällä kelpaa oleilla. Käytiin just aamiaisella ja kohta "pitää" lähteä ottamaan pyörät vastaan, kun tuovat ne tänne hotellille. Opetellaan vielä vähän Marionin laulunsanoja, jotta voimme sitten olla eduksemme Sopotin baarissa pyöräreissun jälkeen.