4.12.2011

Bundesliga Tag

Aamupäivällä vierailimme Residenzin joulumarkkinoilla
 Tänään oli sitten SE päivä. Nimittäin pelipäivä. Joulumarkkinoilla nautiskelun ohella satsasimme myös urheiluun ja päivän ohjelmaan kuului Bundesliigan huippuottelu FC Bayern-Werder Bremen. Nord-Süd- Klassiker kuten Saksassa ottelua nimitetään. Sarjataulukonkin mukaan kyseessä oli todellinen liigan kärkikamppailu ja odotukset olivat korkealla.

Aamupäivällä Viktualienmarktin kojuilla
Kauniita joulutähtiä
Jane matkalla Allianz Arenalle.

FC Bayernin upea kotistadion Allianz Arena on valmistunut ennen vuoden 2006 jalkapallon mm-kisoja, jotka pidettiin Saksassa. Sitä ennen Bayern pelasi kotiottelunsa Münchenin Olympiastadionilla, jossa muuan Virenkin kaatui aikoinaan. FC Bayernin Bundesliigan otteluihin pääseminen ei vain ole ihan ongelmatonta, koska  kotiottelut ovat olleet loppuunmyytyjä Allianz Arenan alusta alkaen. Stadion vetää liigaotteluun 69000 katsojaa, joten jonkinlaista kiinnostusta futikseen täällä Baijerissa löytyy. Tällä(kin) kertaa sitkeä nettipäivystäminen kuitenkin maksoi vaivan ja iltapäivällä suuntasimme Arenalle liput kourassamme sankkojen fanijoukkojen seurassa.

Allianz Arenalla taviksetkin pääsevät sisätiloihin (ravintoloihin) virkistäytymään pelin katsomisen ohessa. Useimmilla muilla stadikoilla virvoitusjuomat ja ruoat joutuu nauttimaan kylmillä betonikäytävillä, mutta ei toki Münchenissä. Ennen peliä Paulaner Fan Treff-baarissa oli sen päiväinen meno päällä, että ihmettelimme mahtoivatko kaikki ehtiä katsomoon saakka lainkaan. Olemme olleet Allianzilla kaksi kertaa aiemmin Bayernin matseissa, mutta aiemmin emme olleet löytäneet Paulanerin Fan Treffeille. Tämän jälkeen tulevilla reissuilla löydämme sinne varmasti.

Paulaner Fan Treffeillä oli sen verran kuuma meno, että piti heittää ihan t-paitasilleen.


Baijerilaisherra lahjoitti fanihuivinsa Janelle Fanitreffeillä

Jane, Brezel, Allianz Arena ja fanihuivi

Sieltä sitä meteliä lähtee

Huippumiehet ratkaisevat huippupelejä. FC Bayern kukisti pohjoiset vieraansa 4-1 ja Franck Ribery ja Arjen Robben tekivät pari maalia mieheen. Hieno kokemus Allianz Arenalla tänään! Pelin jälkeen huomasimme, että itse pelistä ei ole kuvia lainkaan, joten on ollut tiivistunnelmainen matsi!

Allianz Arena on aika upea stadion.

Pelin aikana oli tullut pimeä ja Arena oli muuttunut punaiseksi.Aika hieno.

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Kyllä saksalaiset osaa niin joulumarkkinat kuin urheilutapahtuminen järjestämisenkin. Kadehdin kovasti päivittäisiä eväitänne eli saksalaisia oluita ja muhkeita bretzeleitä!

Jaaskarit kirjoitti...

Hei Tiina! Kyllähän nämä nuo hommat täällä osaa! Baijerilaiseen tapaan on taas elämästä nautiskeltu. Tänään oltiin Regensburgissa ja olihan muuten mukava kaupunki! Vielä pari päivää yritetään pärjätä näillä eväillä.