28.8.2010

Blogataan taas!

Neljä viikkoa sitten kotiuduimme alppimatkaltamme ja niissä tunnelmissa on ollut mukava vielä leijua. Blogilukijoita on putkahdellut tietoomme enempi kuin aavistimmekaan. Hauskaa!
Mutta johan tässä alkaa jalkapohjia kutitella ja on aika päästä taas reissuun. Lokakuun loppupuolelle syyslomien aikaan varasimme lennot Wieniin. Yhdistämme tuohon reissuun myös Bratislavan. Sitä ennen suunnataan kuitenkin lännemmäksi.


Näytä suurempi kartta

Elokuun viimeisenä päivänä TheJaaskarit ottavat suunnan Skotlantiin. Pitkään toivekohteena kytenyt Edinburgh saatiin viimein matkaohjelmaan. Ryanairin halpislento Tampereelta vie meidät selkeästi halvemmalla kuin tarjolla olleet Finnairin tai muiden perinteisten yhtiöiden reittilennot. Toivoa täytyy, että lento on muuten asiallinen.

Reissussa ollaan tiistaista sunnuntaihin ja kevyellä pakkauksella lähdetään. Käsimatkatavarat saavat luvan riittää. Niiden maksimipaino saa onneksi olla 10kg, joten siinä kohdassa ei raja tule vastaan. Älytön nestesääntö ehkäisee tehokkaasti turhan kosmetiikan tai hygieniatuotteiden ottamisen. Paikalliset tislaamotuotteetkin jää hankkimatta. Ehkä se on hyvä.

Hotellimme Apex Waterloo Place sijaitsee Princes Streetin päädyssä ja käsittääksemme hyvällä paikalla ajatellen lentokenttäkuljetuksia ja muuta kaupungissa talsimista. Huonehintaan ei tällä kertaa kuulu aamiaista, mutta huoneessa pitäisi olla jääkaappi ja kahvin/teenkeitin. Jotain purtavaa aamuiksi varmaankin järjestyy.
Näytä suurempi kartta

Tällä hetkellä sääennusteet lupaavat ensi viikoksi Edinburghiin poutaa, mutta sanotaan "ooppa vaiti", niin kuin K:n äiti ruukasi epäillen tuumailla. Vaelluskengät köytetään jo lähtiessä matkaan, niin jaksaa talsia, jos sattuu huvittamaan. Yhtenä päivänä voisi käydä katsastamassa muutakin Skotlantia. Koko päivän kiertoajeluja tarjotaan esim. Timberbush -firmassa. K:lla on niin hyvät polarisoidut aurinkolasit, että niillä varmaan näkee Nessienkin Loch Ness- järven pohjasta.

Edinburghin linna kuulunee must-osastoon ja saapa nähdä tilaako K Haggisia. Se on kuulemma skotlantilaista perinneruokaa, joka sisältää mm. lampaan sisälmyksiä, jotka on paistettu lampaan mahalaukussa. Varmaa tietoa meillä ei vielä ole paistetaanko sisälmykset saman vai eri lampaan mahalaukussa.

Juomapuolella mielenkiintoisin uusi tuttavuus tulee olemaan virvoitusjuoma IrnBru. En tiedä kuuluuko se kirjoittaa tuolla tavalla? Mutta tuon niminen juoma ei voi olla muuta kuin äärimmäisen hyvää. Ei se muuten olisi olemassa.

Täällä on muutenkin mukavan kompaktia tietoa kohteemme nähtävyyksistä.

Kunhan tämä hiljaa hiipivä flunssa ei vain pääsisi niskan päälle, niin reissun odotus olisi täydellistä. Hotellissamme pitäisi olla nettiyhteys ja aikomus olisi vähän blogata jos ehtii, jaksaa ja yhteydet pelaa!

Ei kommentteja: