29.11.2014

Matkalla Müncheniin

 Frauenkirchenin kaksi sipulitornia ovat Münchenin tunnetuimmat maamerkit

Pikainen katsaus matkailuhistoriaamme kertoo, että ennen alkavaa viikkoa olemme käyneet Münchenissä kymmenen kertaa. Joku voisi ajatella, että tykkäämme Münchenistä ja hän olisi jopa oikeassa. Noihin matkoihin mahtuu kokonaan Münchenille pyhitettyjä pitkiä viikonloppuja sekä München-käynnit osana jotain alppimatkaa. Kävimme myös neljänä vuonna perätysten ihan hiukkasen rentoutumassa maailman suurimmilla olutjuhlilla Oktoberfesteillä.

 Kirkolta hiukan vielä eteenpäin kävelykatua ja saavut Marienplatzille Rathausin kupeeseen.
Toinen Frauenkirchenin torneista on ollut viime vuodet rakennustelineitten takana. 
Ihan jännittää, mikä nyt on tilanne...

Odeonsplatzilla vuonna 2005

Olemme harrastaneet Münchenin matkoillamme myös kulttuuria...
Tässä Residence Palacessa sisustusvinkkejä saamassa.

 ...ja terveellistä baijerilaista ruokakulttuuria..

...eikä olutkulttuurikaan ole tainnut jäädä ihan tyystin huomiotta.

Viimeksi olemme käyneet lempikaupungissamme vuonna 2011 ja jälleen matkaamme sinne samoissa merkeissä joulumarkkinoille. Tiedossa on paljon kävelyä ja baijerilaista joulutunnelmaa: glühweinia, bratwurstia, paahdetun mantelin tuoksua, tunnelmallisia biergarteneita ja bierstübeja ja yleensä vaan mukavaa rentoutumista mainioissa puitteissa. "Loma" - sehän se sana on - oli vähän hakusessa arkiviikkojen jälkeen!

 Englischer Garten on lempipaikkojamme Münchenissä ja tässä puiston joulumarkkinoilla v. 2011


Englischer Garten on suuri puistokeidas keskellä Müncheniä

Monet ovat kyselleet, että mikä siellä Münchenissä on niin hyvää ja tuohon on aika vaikea vastata. Ei siellä mitään niin hirveän erityistä ole mitä ei olisi monessa muussakin kohteessa. Ehkä olemme ihastuneet baijerilaiseen tunnelmaan ja katukuvaan. Jotenkin tuntuu, että pohjoisemmassa Saksassa esim. vaikka Düsseldorfin seudulla, ei ole hirveän suurta eroa Skandinaviaan, mutta Baijeri tuntuu enemmän jo Etelä-Euroopalta. Se on se fiilis mikä itsellä vaan tulee johonkin kohteeseen. Tarviiko sitä aina niin pystyäkään perustelemaan?

 Neljänä syksynä peräkkäin (v. 2006-2009) haimme Oktoberfesteiltä puhtia Suomen pimeään talveenOluen ystävälle München ei ole vain Oktoberfest tai tunnelmalliset bierstübet. Mukavia biergarteneita on lukuisia ympäri kaupunkia. Tässä Augustiner biergarten.

  Müncheniä ei voi ohittaa ilman futista. FC Bayernin matseihin liput ovat kiven alla, mutta kolme kertaa olemme siinä onnistuneet. Lauantai-iltana olisi FC Bayern - Leverkusen, mutta nyt näyttää todella huonolta lippujen osalta.

Kohta siis kaamos katkeaa osaltamme ja pääsemme muutamaksi päiväksi eläväisempään ja toivottavasti valoisampaan Eurooppaan.

 Frauenkirche ja sen yläpuolella on valoa ja sinitaivasta,
 jos on päässyt Suomen marraskuussa unohtumaan.

 Niin mekin!

Palaamme asiaan loppuviikosta näissä merkeissä!

Ei kommentteja: